Au fost anuntate primele detalii despre noua masina de la Bugatti. Ce spune seful companiei franceze

Au fost anuntate primele detalii despre noua masina de la Bugatti. Ce spune seful companiei franceze
  • Urmatoarea masina de la Bugatti va fi electrificata
  • Informatia vine chiar de la seful companiei din Molsheim
  • Momentan este exclusa posibilitatea unui sistem 100% electric
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu va vedea lumina zilei mai devreme de 2024, seful Bugatti stie deja cum va arata viitorul automobil de inalta performanta al companiei din Molsheim.

Desi a trecut numai un an de la premiera mondiala a noului Chiron, sefii companiei Bugatti se gandesc deja la succesorul modelului de 1.500 CP lansat cu ocazia Salonului de la Geneva din 2016.

Potrivit lui Wolfgang Durheimer, viitorul automobil de inalta performanta al marcii din Molsheim - care nu va sosi mai devreme de 2024, va opta pentru electrificarea sistemului de propulsie.

In cadrul unui interviu acordat publicatiei Autocar, oficialul german a lasat sa se inteleaga ca un sistem de propulsie complet electric nu este luat in considerare, cel putin la acest moment.

Daca vine vorba, in schimb, despre un Bugatti hibrid, ei bine... despre un asemenea model ar fi trebuit sa discutam chiar in prezent, o astfel de solutie fiind luata in calcul si pentru Chiron.

Intr-ul final, automobilul de 1.500 CP al companiei din Molsheim a pastrat configuratia predecesorului sau - vechiul Veyron, cu un benzinar in 16 cilindri, supraalimentat cu patru turbine.

Despre acesta, Wolfgang Durheimer spune ca reprezinta maximul in materie de performante obtinute fara ajutorul electrificarii si este de parere ca va creste in valoare odata cu trecerea timpului.

Asa cum am tot precizat in ultima perioada, noul Bugatti Chiron este pus in miscare de o unitate W16 quad-turbo de opt litri si 1.500 CP, cuplat la o cutie cu dublu ambreiaj si un sistem 4x4.

Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizeaza, potrivit informatiilor publicate de compania din Molsheim, in mai putin de 2.5 secunde, in timp ce viteza maxima este - atentie!, limitata electronic la 420 km/h.

Asemeni precedesorului sau, modelul Veyron, noul Bugatti Chiron va fi construit intr-o editie limitata - la 500 unitati, de aceasta data, cu un pret net de 2.4 milioane de euro per exemplar.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 Iulie 2017