Au inchis un drum public si i-au dat talpa. Bugatti CHIRON ar fi pierdut titlul de cea mai rapida masina din lume

Au inchis un drum public si i-au dat talpa. Bugatti CHIRON ar fi pierdut titlul de cea mai rapida masina din lume
  • SSC Tuatara ar fi cea mai rapida masina de serie din lume
  • Incercarea de a dobori recordul ar fi avut loc in weekend
  • Echipata cu un V8 twin-turbo care dezvolta maxim 1.774 CP
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii venite de peste Ocean, SSC Tuatara ar fi cea mai rapida masina de serie din lume, doborand recordul de viteza stabilit in urma cu ceva timp de Bugatti Chiron.

Americanii care au dat lumii incredibilul Ultimate Aero - cea mai rapida masina din lume intre 2007 si 2010 - au revenit cu un un nou model care sa-i puna iar in fata tuturor celorlalti producatori de automobile.

SSC Tuatara

Numele sau este SSC Tuatara, un hypercar echipat cu un motor V8 twin-turbo de 5.9 litri care dezvolta 1.369 CP atunci cand este alimentat cu benzina de pompa (91). Daca pui combustibil de curse, E85, unitatea dezvolta nu mai putin de 1.774 CP.

SSC Tuatara

Dar motorul nu este totul. SSC Tuatara are si o forma aerodinamica a caroseriei si un coeficient de numai 0.279. Asta inseamna ca "taie" aerul cum nu o face nici o alta masina.

SSC Tuatara

De la inceput, compania producatoare nu a ascuns faptul ca vaneaza (din nou) recordul mondial pentru cea mai rapida masina de serie si, potrivit, informatiilor venite de peste Ocean au reusit ce si-au propus chiar zilele trecute.

SSC Tuatara

O publicatie din SUA a aflat ca autoritatile din Nevada au emis o avertizare conform careia vor exista anumite intarzieri pe soseaua 160 din cauza unui eveniment special. Pahrump Valley Times a sapat putin si a aflat ca de fapt este vorba despre incercarea celor de la SSC de a dobori recordul mondial.

SSC Tuatara

Chiar daca americanii nu au confirmat informatia, SSC Tuatara ar fi trecut de cei 447.2 km/h atinsi in urma cu ceva timp de Koenigsegg Agera RS pe aceeasi portiune de drum si, mai mult, ar fi bagat in umbra si rezultatul Bugatti-ului Chiron de anul trecut.

SSC Tuatara

Iti reamintim ca Chiron a atins 490.484 km/h dintr-o singura incercare. Pentru a fi omologata insa, Guinness cere ca masina sa faca doua incercari si se face o medie a vitezelor maxime atinse pentru a determina daca este cea mai rapida din lume sau nu.

SSC Tuatara

SSC Tuatara

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze SSC Tuatara
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2020