Au testat in sfarsit noul BMW M5 cu tractiune integrala. Cat a durat acceleratia de la 0 la 100 km/h

Au testat in sfarsit noul BMW M5 cu tractiune integrala. Cat a durat acceleratia de la 0 la 100 km/h
  • Noul BMW M5 a fost scos pentru prima oara in teste
  • Acceleratia de la 0 la 96 km/h a durat 3.1 secunde
  • Sfertul de mila a fost parcurs in 11.1 secunde
Distribuie pe Facebook

600 CP sub capota, cutie automata cu opt rapoarte si tractiune integrala in premiera absoluta. Sunt atuurile noului M5, despre care BMW spune ca are nevoie de numai 3.4 secunde pentru sprinta de la 0 la 100 km/h

Dezvelit in premiera mondiala cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto International de la Frankfurt, noul BMW M5 bifeaza mai multe premiere absolute pentru istoria modelului bavarez de clasa mare si inalta performanta.

Preluat de la generatia anterioara, motorul V8 bi-turbo de 4.4 litri dezvolta acum o putere maxima de 600 CP, pe care mai apoi o pune pe asfalt... cu ajutorul unei cutii automate in opt trepte de viteza si, totodata, a unui sistem de tractiune integrala.

In cel din urma caz este vorba, daca te intrebai cumva, despre un sistem cu vectorizare a cuplului, astfel ca la simpla apasare a unui buton rivalul Mercedes-ului E63 AMG se poate metamorfoza intr-un autoturism cu tractiune spate.

La nivel teoretic, noul BMW M5 are nevoie de numai 3.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, rezolva ecuatia 0 - 200 km/h in doar 11.1 secunde si, totodata, atinge o viteza maxima de 305 km/h multumita pachetului optional M Driver.

Acum, daca vine vorba despre situatia din teren, ei bine... ramane sa aflam chiar din urmatorul material video cat de rapid este, de fapt, modelul bavarez de clasa mare si inalta performanta, ajuns intre timp la generatia cu numarul sase.

Nu vom vedea pentru moment, din pacate, decat cum se descurca rivalul Mercedes-ului E63 AMG la capitolele 0 - 96 km/h, respectiv 0 - 400 metri, categorii la care autoturismul marcii din Stuttgart s-a trecut cu 3.2, respectiv 11.2 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2017