Au trecut 15 ani de cand o masina de serie a depasit pentru prima oara 400 km/h

Au trecut 15 ani de cand o masina de serie a depasit pentru prima oara 400 km/h
  • Au trecut 15 ani de cand o masina de serie a depasit pentru prima oara 400 km/h
  • Celebrul Bugatti Veyron a reusit sa atinga 407 kn/h la data de 19 aprilie 2005
  • Automobilul francez a primit sub capota un motor W16 cu patru turbine si 1.001 CP
Distribuie pe Facebook

Tot un Bugatti se poate lauda si cu performanta de a fi trecut, in premiera pentru industria auto, de pragul celor 300 de mila pe ora.

Cu mai bine de un deceniu si jumatate in urma, la data de 19 aprilie 2005, celebrul Bugatti Veyron reusea sa devina prima masina de serie din lume capabila sa depaseasca 400 de kilometri pe ora cu pedala de acceleratie la podea.

La volanul automobilului cu motor in 16 cilindri, nu mai putin de patru turbine supradimensionate si o putere maxima de 1.001 cai se afla pilotul de teste Uwe Novacki, iar performanta inregistrata pe pista de la Ehra-Lessien era de 407 km/h.

Record Bugatti Veyron

Record Bugatti Veyron

Record Bugatti Veyron

Ulterior, in urma presiunilor venite din partea americanului SSC Ultimate Aero, Bugatti lansa pe piata o versiune si mai rapida a celebrului Veyron: varianta Super Sport echipata cu o unitate W16 de 1.200 CP si 1.500 Nm, evident.

De-aceasta data cu pilotul de teste Pierre Henri Raphanel la volanul automobilului francez, viteza maxima atinsa (pe un singur sens al, din nou, pistei de) la Ehra-Lessien se ridica la... nici mai mult, nici mai putin de 434,211 kilometri pe ora.

Performante spectaculoase au reusit si derivatele cu plafon detasabil, pe care compania Bugatti le-a oferit - deloc surprinzator - tot in doua configuratii diferite: Veyron Grand Sport (1.001 CP) si Veyron Grand Sport Vitesse (1.200 CP).

Recent, inlocuitorul primei masini de serie din lume care a depasi 400 de kilometri pe ora cu pedala de acceleratie la podea a deschis un nou capitol in industria auto, prototipul Chiron Super Sport 300 bifand o viteza maxima de peste 300 mph.

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Record Bugatti Veyron
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Aprilie 2020