Au trecut 25 de ani de cand Mercedes si AMG au lansat prima masina construita impreuna

Au trecut 25 de ani de cand Mercedes si AMG au lansat prima masina construita impreuna
  • Au trecut 25 de ani de la lansarea modelului Mercedes C63 AMG
  • Este primul automobil construit impreuna de cele doua marci
  • Sub capota se ascundea un motor de 3.6 litri si 280 CP
Distribuie pe Facebook

Celebrul model C36 a debutat oficial cu ocazia editiei de acum doua decenii si jumatate a evenimentului Frankfurt Motor Show.

Organizat in perioada 9 - 19 septembrie, Salonul Auto de la Frankfurt din 1993 a marcat debutul unei premiere absolute in istoria Mercedes: modelul C36, construita de compania germana impreuna cu specialistii diviziei AMG.

Mercedes C36 AMG

Mercedes C36 AMG

Proiectata pentru a concura impotriva vechiului M3 E36, masina producatorului din Stuttgart gazduia in compartimentul motor o unitate aspirata cu sase cilindri si capacitatea de 3.606 centimetri cubi, care dezvolta 280 de cai putere.

Mercedes aminteste ca primul sau automobil construit impreuna cu specialistii diviziei AMG avea la baza modelul C280 - in versiunea de 3.2 litri, iar componentele sistemului de franare de pe puntea fata proveneau de la SL600 R129.

Totodata, mai trebuie mentionat si ca primele unitati C36 veneau la pachet alaturi de o transmisie automata in doar patru rapoarte insa, ulterior, reteta concurentului lui M3 E36 a fost imbunatatita cu o cutie in cinci trepte de viteza.

Mercedes C36 AMG

Mercedes C36 AMG

Mercedes C36 AMG

In zilele ei de glorie, prima masina construita impreuna de Mercedes cu specialistii diviziei AMG accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora intr-un fulminant 6.7 secunde, fiind astfel una dintre cele mai rapide optiuni din segment.

La aproape patru ani distanta de prima lui aparitie in fata publicului larg si mai bine de 5.200 de unitati comercializate, in 1997, modelul C36 a fost inlocuit de producatorul german din Stuttgart cu un C43 oferit in compania unui V8.

Revenind la primul automobiul construita impreuna de Mercedes cu specialistii AMG, acesta a dat startul unei traditii care continua si in ziua de astazi: safety car-ul din Formula 1 este oferit de divizia de performanta din Affalterbach.

Mercedes C36 AMG

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes C36 AMG
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Septembrie 2018