Bate sau pleaca acasa. Cel mai puternic SUV pe benzina infrunta competitia electrica

Bate sau pleaca acasa. Cel mai puternic SUV pe benzina infrunta competitia electrica
  • Cel mai puternic SUV pe benzina infrunta motorul electric
  • Este cursa dintre Jeep Trackhawk si Tesla Model X P100D
  • La duel participa si un Mercedes GLC63 AMG S de doar 510 CP
Distribuie pe Facebook

Cursei care are ca protagonisti principali noul Jeep Grand Cherokee Trackhawk si deja celebra Tesla Model X P100D i se alatura germanul Mercedes GLC63 AMG S, decorat de curand cu distinctia de cel mai rapid SUV de pe circuitul de la Nurburgring.

Anuntat in urma cu mai bine de un an si jumatate, chiar la mijlocul primaverii lui 2017, noul Jeep Grand Cherokee Trackhawk este cel mai potent SUV cu motor pe benzina oferit vreodata de industria auto.

Secretul modelului american consta intr-o unitate supraalimentata cu opt cilindri in V si capacitatea de 6.2 litri care, la fel ca in cazul faimosului Dodge Challenger SRT Hellcat, dezvolta o putere maxima de 707 CP.

O cutie automata cu opt trepte de viteza si un sistem inteligent de tractiune integrala completeaza pachetul tehnic disponibil in standard, astfel ca acceleratia de la 0 la 96 km/h dureaza doar 3.6 secunde.

Mai mult decat impresionant pentru un SUV, dar oare este suficient pentru ca noul Jeep Grand Cherokee Trackhawk sa poata tine pasul cu Tesla Model X P100D intr-o cursa in linie dreapta, pe distanta de 402 metri?

Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din urmatorul material video, nu inainte insa de a preciza ca cele doua automobile sunt acompaniate pe pista de un Mercedes GLC in versiunea de top 63 AMG S.

Chiar si asa, modelul german nu vine decat cu 510 CP sub capota, greutatea redusa si sistemul de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului ajutandu-l totusi sa tina pasul cu neobisnuita concurenta.

Distribuie pe Facebook
mai multe