Bentley Continental V8 S: Mai multa putere, mai mult cuplu, mai multa performanta

Bentley Continental V8 S: Mai multa putere, mai mult cuplu, mai multa performanta
  • Bentley lanseaza la Frankfurt Motor Show 2013 noul Continental V8 S
  • Automobilul ascunde sub capota un V8 twin-turbo de patru litri si 528 CP
  • Clientii vor avea la dispozitie atat o versiune Coupe, cat si o varianta Convertible
Distribuie pe Facebook

Introdus pe piata in cursul anului trecut, primul Continental V8 din istoria moderna a englezilor de la Bentley primeste un plus de forta, performanta si putere.

Anuntat pe ultima suta de metri pentru Salonul Auto de la Frankfurt de saptamana viitoare, noul Bentley Continental V8 S gazduieste in compartimentul sau motor acelasi V8 twin-turbo ce propulseaza si versiunea entry-level a modelului britanic de lux, cu mentiunea ca unitatea de patru litri a fost modificata pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 528 cai putere si 680 Newon-Metri.

Transmisia valorilor catre toate cele patru roti se face si de-aceasta data prin intermediul unei cutii automate ZF cu opt rapoarte, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in aproximativ 4.5 secunde, vitezometrul urmand a-si continua apoi incursiunea pana la pragul celor 309 kilometri pe ora. Asta in cazul versiunii Coupe. In cazul variantei Convertible - caci noul Bentley Continental V8 S este disponibil la vanzare si sub forma unui model GTC, primii 100 km/h vin dupa circa 4.8 secunde, in timp ce viteza maxima urca pana la "doar" 308 kilometri pe ora.

Bentley Continental V8 SBentley Continental V8 S

Bentley Continental V8 S

In plus, desi nimeni nu va pune o astfel de intrebare, noul Bentley Continental V8 S se mai mandreste si cu un consum redus de carburant, automobilul de lux al constructorului britanic avand nevoie de 10.6 - 10.9 litri pentru a parcurge clasica distanta de 100 kilometri. Drept urmare, conform calculelor facute de oficialii companiei din Crewe, noul Bentley Continental V8 S poate parcurge cu un singur plin de carburant o distanta de pana la 805 kilometri.

Si asta nu e tot. Pe langa plusul de putere si performanta, noul Bentley Continental V8 S promite si un plus de manevrabilitate, datorita suspensiei intarite si coborate cu pana la zece milimetri. De asemenea, lista cu atingeri speciale mai include si un set de prelungiri atasate spoilerului fata si pragurilor laterale, respectiv un difuzor de aer pentru spoilerul spate, in timp ce jantele masoara 20 de inci, se bucura de un design in cinci spite duble si ascund etriere finisate intr-o nuanta de rosu aprins.

Bentley Continental V8 SBentley Continental V8 S

Bentley Continental V8 S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Bentley Continental V8 S
mai multe