Bentley da prafu' jos de pe Mulsanne Convertible. S-ar putea produce in foarte putine exemplare.

Bentley da prafu' jos de pe Mulsanne Convertible. S-ar putea produce in foarte putine exemplare.
  • Bentley ia in considerare renasterea proiectului Mulsanne Convertible
  • Luxoasa decapotabila britanica ar putea fi construita in numai de 20 de unitati
  • Fiecare exemplar este asteptat sa aiba un pret de achizitie de un milion de euro
Distribuie pe Facebook

Se pare ca cei de la Bentley nu au uitat de varianta decapotabila a varfului de lance, Mulsanne. Modelul ar putea intra in productie, dar foarte putine exemplare vor fi fabricate.

Nu este ceva nou faptul ca cei de la Bentley vor sa construiasca o varianta decapotabila a Mulsanne-ului. Problema e ca proiectul a fost mutat de colo-colo, inchis intr-un sertar si lumea a uitat de el.

In 2014, acesta era proiectul favorit al Presedintelui companiei, Wolfgang Durheimer. Dupa ce el a plecat la Audi, succesorul sau, Wolfgang Schreiber, nu ii impartasea interesul pentru un Mulsanne cabrio, asa ca modelul nu a intrat in productie. Acum, ca Durheimer s-a intors la carma Bentley si Bugatti, proiectul este inviat.

Daca va pregatiti sa strangeti bani, trebuie sa mai stiti doua lucruri foarte importante: modelul se va produce doar in 20 de exemplare, iar fiecare va costa aproximativ 1 milion de euro. Durheimer a declarat ca modelul va fi vandut doar adevaratilor cunoscatori, orice ar insemna acest lucru.

Constructorul de automobile se gandeste sa scoata de la naftalina si numele de Azure, titulatura detinuta initial de cabrio-ul bazat pe vechea platforma a modelului Continental, pentru a continua traditia decapotabilelor de lux.

Modelul ar putea intra in productie in 2018, iar Durheimer ia in considerare ca divizia Mulliner sa fie responsabila de dezvoltarea lui.

Bentley Mulsanne a fost prezentat oficial in anul 2009, la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach. Sub capota are uriasul motor V8 de 6.75 litri, capabil de 505 cai putere in varianta normala si 530 de cai putere in configuratia Speed.

Distribuie pe Facebook
mai multe