BMW a construit in anii '90 un M5 cu motor de McLaren F1, insa nu a spus niciodata la nimeni. Pana acum

BMW a construit in anii '90 un M5 cu motor de McLaren F1, insa nu a spus niciodata la nimeni. Pana acum
  • BMW a construit in anii '90 un M5 cu motor de McLaren F1
  • Acest lucru s-a aflat abia acum
  • Break-ul bavarez gazduia sub capota o herghelie cu 627 CP
Distribuie pe Facebook

La fel de interesant este si faptul ca prototipul in cauza, care vine cu o caroserie de tip break, se afla in continuare in posesia companiei bavareze.

De la un M3 cu bena si pana la un M8 care nu a mai ajuns la vanzare, BMW a construit de-a lungul timpului numeroase prototipuri care sa se joace cu mintea pasionatilor.

Cel mai interesant dintre toate nu a fost scos insa niciodata in public, de existenta sa aflandu-se zilele acestea, la o discutie intre Chris Harris, Edward Lovett si David Clark.

Vorbim, mai precis, despre un M5 Touring de prima generatie (E34), sub capota caruia inginerii companiei bavareze au instalat motorizarea extremului McLaren F1.

Scopul construirii unui astfel de prototip a fost, evident, acela de a testa unitatea V12 de 6.1 litri si 627 CP inainte ca aceasta sa iasa pe strazi sub capota supercarului britanic.

Asa cum precizam inclusiv anterior, respectivul M5 Touring se afla in continuare in colectie de masini a BMW, insa ramane de vazut daca ni se va arata vreodata ori ba...

Macar prin intermediul catorva filme si fotografii oficiale, daca nu pe viu, intr-o expozitie care sa 'demaste' absolut toate secretele din trecut ale companiei bavareze.

Important de precizat: in fotografia principala a acestui articol avem modelul BMW M5 Touring Elekta. Imagini cu prototipul M5 V12 nu vei gasi nicaieri in lume.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2019