BMW celebreaza 50 de ani in Italia cu i8 Futurism Edition

BMW celebreaza 50 de ani in Italia cu i8 Futurism Edition
  • BMW celebreaza 50 de ani in Italia cu o versiune speciala a modelului i8
  • Exemplarul cu pricina a fost realizat impreuna cu Garage Italia Customs
  • Jocul de culori al caroseriei ne reaminteste de tabloul Lampada ad Arco
Distribuie pe Facebook

Impreuna cu cei de la Garage Italia Customs, BMW a creeat o versiune venita din viitor a incredibilului i8 si a denumit-o sugestiv Futurism Edition.

Pentru a marca un eveniment extrem de important, 50 de ani de istorie a marcii germane pe taramurile Italiei, Garage Italia Customs si BMW au luat un i8 si l-au “imbracat” in tabloul “Lampada ad Arco” pictat de Giacomo Balla.

Tabloul original se afla la Muzeul de Arta Moderna din New York si reprezinta o lampa stradala sub clar de luna. Opera de arta nu a fost aleasa la intamplare fiindca tehnica revolutionara cu care a fost pictata, dar si faptul ca cineva folosea electricitatea ca muza pentru un tablou in anii 1900, sunt in stransa legatura cu tehnologiile futuriste care se gasesc in BMW i8.

BMW i8 Futurism EditionBMW i8 Futurism Edition

Lapo Elkann, Presedinte si Fondator al Garage Italia Customs a declarat: “BMW i8 Futurism Edition ne-a dat ocazia sa celebram o masina care exprima viitorul mobilitatii. In acelasi timp, aceasta onoreaza arta italiana prin Giacomo Balla, care este o figura proeminenta a miscarii futuriste.”

Masina va putea fi vazuta la editia din acest an a legendarei curse Mille Miglia, care va porni din Brescia si va trece pe rand prin Rimini, Roma, Parma, inainte de a se intoarce inapoi in Brescia, la finalul celor aproximativ 1000 de mile.

Faptul de a “picta” un tablou pe o masina nu este ceva nou pentru cei de la BMW, creatorii proiectului Art Car. Cel care a introdus acest concept a fost pilotul francez Herve Poulain, care l-a invitat in 1975 pe artistul american Alexander Calder sa picteze pe o masina. “Panza” aleasa a fost incredibilul BMW 3.0 CSL, pe care Poulain l-a pilotat in cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1975.

Colectia de opere de arta pe 4 roti a celor de la BMW numara in prezent 17 modele pictate de artisti precum Frank Stella, Andy Warhol, Jenny Holzer, Roy Lichtenstein, David Hockney sau Jeff Koons si poate fi admirata la muzeul BMW din Munchen.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW i8 Futurism Edition
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Mai 2016