BMW scoate pe piata primul model Seria 7 M din istorie

BMW scoate pe piata primul model Seria 7 M din istorie
  • BMW 760 Li V12 M Bi-Turbo are 544 cp
  • Masina este disponibila numai pe piata din Orientul Mijlociu
  • Nu sunt modificari de putere, doar estetice
Distribuie pe Facebook

In timp ce concurenta de la Audi si Mercedes propune clientilor versiuni puternice si sportive ale clasei superioare, BMW nu a oferit niciodata un BMW M7. Iata insa ca acum litera M apare in premiera pe un model 760Li.

Daca existau in trecut clienti care doreau mai mult, chiar si de la cea mai puternica versiune de Seria 7 numita 760, acestia trebuiau sa apeleze la compania celebra de tuning Alpina. Pentru ca BMW nu oferea un model de serie mai puternic, asa cum face cu M3, M6 si M5 pentru clasele inferioare. Motiv pentru care Alpina B7 se bucura de un mare succes in randul pasionatilor de lux, confort si putere.

Iata ca acum BMW a decis sa strecoare timid numele Motorsport si in nava-amiral a companiei. Asa s-a nascut modelul 760 Li V12 M Bi-Turbo. Nu este insa un M7 adevarat, care sa se bucure si de modificari sub capota. Ci numai cateva imbunatatiri estetice pe partea de culoare exterioara, elemente aerodinamice si jante. Adica un client isi va putea cumpara un BMW Seria 7 model 760 Li cu elemente Motorsport. Motorul insa ramane acelasi V12 care produce 544 cp.

Pesemne ca aceasta miscare venita din partea BMW este una de marketing. Daca pana acum, niciun BMW Seria 7 din istorie nu s-a bucurat de sigla M alaturata vreunui model, iata ca incepem sa vedem semne pozitive din partea bavarezilor. Daca acum litera M apare doar ca semn de imbunatatiri estetice, poate ca in viitor vom avea ocazia sa vedem si o alaturare care ne place tuturor: M7.

BMW M7BMW M7BMW M7BMW M7

Distribuie pe Facebook
mai multe