BMW sustine ca noul M5 Competition are "doar" 625 de cai, insa masuratoarea dyno arata cu totul si cu totul altceva

  • Americanii au urcat noul M5 Competition pe dyno
  • Super-sedanul de la BMW dezvolta 625 de cai la roti
  • Puterea la volanta ar trebui sa se apropie de 700 CP
Distribuie pe Facebook

Dupa cum precizam inclusiv anterior, livrarea valorilor maxime se face catre toate cele patru roti, prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte si padele.

BMW a lansat in toamna anului 2017 o noua generatie a modelului M5, pusa la randul ei in miscare de o motorizare cu opt cilindri in V si doua turbine. De aceasta data insa, automobilul bavarez se poate lauda cu o putere de 600 de cai, disponibila pe ambele punti.

Cateva luni mai tarziu de la momentul respectiv, compania a introdus si o versiune Competition, care ofera un plus de 25 CP pentru unitatea pe benzina cu capacitatea de 4.4 litri. Despre varianta cu pricina vom discuta si in randurile urmatoare, daca te intrebai cumva.

Scos de curand in teste de americanii de la Car and Driver, noul BMW M5 Competition a reusit sa accelereze de la 0 la 96 km/h in mai putin de trei secunde. Acest lucru i-a facut pe jurnalisti sa se intrebe daca nu cumva automobilul bavarez este mai puternic decat se spune.

Teorie care iata, in cele din urma, s-a dovedit a fi cat se poate de adevarata. Urcata pe un dinamometru dezvoltat special pentru masinile echipate cu tractiune integrala, versiunea de top a gamei Seria 5 G30 a reusit un rezultat care ar trebui sa puna serios competitia pe ganduri.

Masurat in treapta a sasea de viteza, pentru a se evita orice posibila multiplicare a cuplului, respectivul BMW M5 Competition a scos 625 de cai... la roti. Drept urmare, puterea maxima la volanta se apropie de 700 CP, o valoare demna de motorul V12 pus de Lambo pe Aventador.

Daca mai era nevoie de precizat inca o data, optiunea Competition vine in Romania cu un pret de 9.225 de euro si cuprinde inclusiv o suspensie revizuita, plus jante pe 20 de inch. Cat despre nota de plata a automobilului bavarez, aceasta pleaca de la suma de 118.762 de euro.

BMW M5 Competition - Galerie Foto

BMW M5 Competition - Galerie Foto

BMW M5 Competition - Galerie Foto

BMW M5 Competition - Galerie Foto

BMW M5 Competition - Galerie Foto

BMW M5 Competition - Galerie Foto

BMW M5 Competition - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (150) Poze BMW M5 Competition - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2019