Bugatti a publicat consumul noului Chiron. Pregateste-te sa ramai cu gura cascata!

Bugatti a publicat consumul noului Chiron. Pregateste-te sa ramai cu gura cascata!
  • Bugatti anunta consumul de carburant al noului Chiron
  • Modelul arde in regim mixt 22.5 litri la 100 kilometri
  • Emisiile medii depasesc 0.5 kilograme de CO2 per kilometru
Distribuie pe Facebook

Noua masina de 1.500 de cai putere de la Bugatti are un consum pe masura performantelor sale - performante care includ o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de 2.5 secunde si, totodata, o viteza maxima limitata electronic la 420 de kilometri pe ora.

Prezentat oficial in primavara anului trecut, cu ocazia celei de-a 86-a editii a Salonului Auto International de la Geneva, noul Bugatti Chiron a reusit sa impresioneze o lume intreaga cu performantele sale.

La fel ca si in cazul vechiului Veyron, propulsia este asigurata de o unitate cu 16 cilindri si nu mai putin de patru turbine, care dezvolta o putere maxima de 1.500 CP si, totodata, un cuplu motor de 1.600 Nm.

Bugatti Chiron in carbon albastru

Si de-aceasta data fisa tehnica este completata de o cutie automata cu dublu ambreiaj, respectiv un sistem inteligent de tractiune integrala, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in <2.5 secunde.

In ceea ce priveste viteza de top, inginerii Bugatti au decis sa limiteze viteza maxima a noului Chiron la "doar" 420 de kilometri pe ora, insa exista voci care sustin ca acesta ar prinde peste 450 km/h.

Drept urmare, cu asemenea specificatii in CV, consumul de carburant al urmasului lui Veyron este unul pe masura: 22.5 litri de benzina la (fiecare) 100 de kilometri, daca facem referire la regimul mixt.

Minimul este de 15.2 litri la 100 km, atat cat inghite motorizarea W16 de opt litri la meniul extraurban, in timp ce maximul anuntat se ridica la 35.2 litri la 100 de kilometri - in regim urban.

Cu gura cascata au reusit sa ne lase, de asemenea, si emisiile de dioxid de carbon; emisii de dioxid de carbon care depasesc jumatate de kilograme per km (516 grame per kilometru) in regim mixt.

Tinand insa cont de pretul noului Bugatti Chiron - 2.4 milioane de euro fara TVA sau alte taxe incluse, sansele ca vreunul din cumparatorii acestui model sa se uite la consum tind catre zero.

Asa cum precizam si anterior, productia urmasului vechiului Veyron va fi limitata la numai 500 de unitati, primele exemplare atragand deja privirile curiosilor pe bulevardele marilor orase.

Bugatti Chiron in carbon albastru

Bugatti Chiron in carbon albastru

Bugatti Chiron in carbon albastru

Bugatti Chiron in carbon albastru

Bugatti Chiron in carbon albastru

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Bugatti Chiron in carbon albastru
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2017