Bugatti a vandut toate cele 9 exemplare de Veyron Legend Edition

Bugatti a vandut toate cele 9 exemplare de Veyron Legend Edition
  • Au fost realizate 3 serii limitate Bugatti's Legends
  • Seriile limitate au fost construite in cinstea unor piloti de curse
  • Fiecare masina s-a vandut cu 2.2 milioane de Euro
Distribuie pe Facebook

Bugatti mai avea ultima oara in jur de 50 de vehicule Veyron de vandut, inainte ca acest model sa devina istorie si sa fie inlocuit de un nou model. Insa pretul mare si economia au cam incetinit vanzarile Bugatti, motiv pentru care, una din strategiile companiei a fost sa scoata editii limitate. Si, pentru ca acestea se vand ca painea calda, se pare ca strategia merge.

Anul trecut, Bugatti venea la Pebble Beach cu un Veyron produs in doar 3 exemplare, numit Jean-Pierre Wimille Edition. Ulterior, la Salonul Auto de la Frankfurt, toamna trecuta, in standul Bugatti era unul din cele numai 3 masini numite Jean Bugatti Edition. Iar acum, lansat in Dubai, un Veyron bazat pe versiunea Vitesse Roadster, la fel ca si celelalte doua de mai sus, numita Meo Constantini. Evident, realizata tot in doar 3 exemplare.

Fiecare din aceste 9 autoturisme speciale costa 2.2 milioane de Euro, adica 3 milioane de dolari/bucata. Chiar si asa, s-au vandut imediat. Desi, la baza, toate sunt doar un Veyron Vitesse de 1200 cp, cu vopsea personalizata si accesorii speciale. Adica interioare realizate manual, unicat, jante dedicate fiecarui model si logo-uri cu numele, semnatura sau numarul de serie personal. Se pare insa ca pretul, aproape dublu decat un Vitesse de serie, a fost justificat suficient, incat sa existe 9 clienti care sa le cumpere.

Problema este ca cele noua masini vandute, pentru ca s-au vandut ca painea calda, vor fi re-editate, spre ghinionul posesorilor care au crezut ca sunt bucurosii proprietari ai unei din cele 3 masini fabricate. Si asta pentru ca, Bugatti vrea sa mai scoata inca 9 astfel de masini, cate trei din fiecare editie speciala. Pe langa acestea trei, producatorul exclusivist va mai avea in standul de la Geneva o a patra editie speciala, despre care momentan nu se stie nimic. Insa zvonurile spun ca cele 3 modele produse a acestei serii limitate vor fi un omagiu adus pilotului de sex feminin, Elisabeth Junek.

Pe langa cele patru editii limitate, fiecare dedicate cate unui nume greu din lumea curselor auto din anii '20-'50, a 5-a editie, fabricata in cursul anului curent, este posibil sa fie inchinata in cinstea fiului lui Ettore Bugatti, numit Rembrandt Bugatti. Si este posibil sa mai vedem si o a... 6-a Editie Limitata. Pentru ca Bugatti vrea sa scape de cele 50 de masini ramase cat mai repede, pentru a strange bani ca sa dezvolte un nou hypercar ce va ramane in istorie la fel de puternic infpit ca si Veyron.

Distribuie pe Facebook
mai multe