Bugatti incheie seria Legends cu un Veyron dedicat lui Ettore

Bugatti incheie seria Legends cu un Veyron dedicat lui Ettore
  • Bugatti prezinta editia speciala Legend Ettore Bugatti
  • Doar trei astfel de exemplare vor fi construite
  • Pretul de pornire a fost stabilit la 2.35 milioane euro
Distribuie pe Facebook

Dupa cinci editii speciale si 15 exemplare evaluate la un total de peste 30 de milioane de euro, seria Les Légendes de Bugatti a ajuns in cele din urma la final. Nu inainte insa de a-si face aparitia intr-o ultima versiune remarcabila, dedicata parintelui companiei din Molsheim, perfectionistul Ettore Bugatti.

Avand la baza modelul Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, noul Bugatti Legend Ettore Bugatti se anunta un adevarat deliciu pentru devoratorii de inalta performanta, cei 1.200 de cai putere ai motorului quad-turbo de opt litri dovedindu-se arhisuficienti pentru ca primii 100 km/h sa soseasca dupa fix 2.6 secunde. Principala atractie a modelului din Molsheim o reprezinta in continuare viteza maxima, cei 408.84 de kilometri pe ora atinsi cu acoperisul indepartat ramand un etalon pentru industria auto.

Bugatti Legend Ettore Bugatti

Bugatti Legend Ettore BugattiBugatti Legend Ettore BugattiBugatti Legend Ettore Bugatti

Noul Bugatti Legend Ettore Bugatti nu impresioneaza insa doar prin cifrele, numerele si valorile regasite in cadrul fisei sale cu specificatii tehnice. NU, cel de-al saselea episod al seriei speciale Les Légendes de Bugatti reuseste sa ne cucereasca simturile si prin numeroasele detalii exceptionale de la nivelul caroseriei, multe dintre acestea gasindu-si sursa de inspiratie in clasicul Type 41 Royale.

Altfel spus, combinatia dintre aluminiul polisat manual si fibra de carbon finisata intr-un albastru incantator va iesi numaidecat in evidenta, in timp ce jantele in opt spite - destinate exclusiv acestui model, copiaza un design proiectat de insusi parintele companiei din Molsheim. Alte elemente remarcabile includ insertii de platina la nivelul grilei frontale si logo-ului posterior EB, meniul exterior incheindu-se cu semnatura lui Ettore Bugatti pozitionata pe capacul rezervorului.

In ceea ce priveste aspectul interior, noul Bugatti Legend Ettore Bugatti iese in evidenta printr-o combinatie de piele maronie si fibra de carbon albastra, in centrul atentiei regasindu-se insa elefantul dansator sculptat de fratele parintelui companiei din Molsheim, Rembrandt Bugatti. Asemeni modelelor anterioare, cel de-al saselea episod al seriei speciale Les Légendes de Bugatti va fi fabricat intr-o editie limitata la trei exemplare, fiecare dintre acestea avand un pret de pornire de 2.35 milioane de euro.

Bugatti Legend Ettore Bugatti

Bugatti Legend Ettore BugattiBugatti Legend Ettore BugattiBugatti Legend Ettore Bugatti

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Bugatti Legend Ettore Bugatti
mai multe