Bugatti invarte cutitul in rana cu CLIPUL OFICIAL. Detalii despre masina care a atins 490.4 km/h

  • Chiron este cea mai rapida masina de serie din lume
  • Dezvoltarea prototipului a durat sase luni
  • Puterea motorului a fost crescuta la 1600 CP
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Molsheim tocmai a publicat clipul video oficial care arata pregatirile dar si incercarea (reusita) propriu-zisa de a dobori recordul mondial de viteza pentru o masina de strada.

Koenigsegg Agera RS nu mai este cea mai rapida masina de serie din lume. Acest titlu ii apartine acum Bugatti-ului Chiron, despre care iti spuneam chiar ieri ca a spart bariera celor 300 mph (482 km/h), reusind sa atinga o viteza impresionanta de 490.4 km/h pe pista de incercari a grupului Volkswagen.

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

La volanul prototipului s-a aflat Andy Wallace, fost castigator al cursei de 24 de ore de la Le Mans si actual pilot de teste la Bugatti. Recordul a fost omologat de TUV Germania.

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

Bugatti a lucrat in secret in ultimele sase luni cu Michelin si Dallara la dezvoltarea Chiron-ului care sa se poata apropia de 500 de km/h, pentru ca asa cum bine poti observa, nu este vorba chiar de un Chiron standard.

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

Masina cu pricina este cu 25 de centimetri mai lunga decat un Chiron de serie, are o parte dorsala redesenata, fara aripa spate care functioneaza si ca frana aerodinamica, terminatiile sistemului de evacuare au fost repozitionate, difuzorul de aer a crescut in dimensiuni, la fel si splitter-ul fata, iar pe capota au aparut cateva prize de aer.

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

Inginerii au crescut si puterea motorului W16 quad-turbo de 8.0 litri de la 1500 la 1600 de cai putere. Transmisia si sistemul de tractiune integrala nu au primit niciun fel de imbunatatire.

Despre acest prototip s-ar spune ca ar fi gata de intrat in productie, tocmai de aceea mai multe voci sunt de parere ca am avea de-a face cu viitorul Chiron Super Sport al carui debut este programat pentru viitorul nu foarte indepartat.

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

Dar Bugatti nu mai alearga dupa astfel de recorduri, cel putin asta sustine presedintele producatorului din Molsheim, Stefan Winkelmann. "Am demonstrat de atatea ori ca dezvoltam cele mai rapide masini din lume. Pe viitor ne vom concentra pe alte zone," a precizat acesta.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Prototip Bugatti Chiron Super Sport
mai multe