Bugatti nu mai poate face nimic. HENNESSEY a inceput asamblarea primului sasiu de carbon pentru noul Venom F5

Bugatti nu mai poate face nimic. HENNESSEY a inceput asamblarea primului sasiu de carbon pentru noul Venom F5
  • Hennessey a inceput asamblarea primului sasiu de carbon
  • Venom F5 a facut deja turul Americii si al Europei
  • Americanii tintesc o viteza maxima de peste 482 km/h
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey au inceput sa lucreze deja la primul prototip de serie al lui Venom F5. Anuntul a fost facut de John Hennessey, fondatorul companiei, in cadrul unui interviu recent.

Pofta pasionatilor de automobile pentru viteza nu poate fi potolita atat de usor, iar constructorii de automobile stiu foarte bine acest lucru. Tocmai de aceea in ultimii ani au aparut fel de fel de super masini care se intrec in viteze ametitoare.

Hennessey Venom F5

Pe de o parte avem supercar-urile care trec frecvent de 300 km/h, iar de cealalta avem hypercar-urile. Acei monstri pe patru roti care imping limitele si mai departe, unele companii visand chiar sa atinga peste 400 de km/h si chiar si 500 de km/h cu o masina de serie.

Hennessey Venom F5

Printre acestea se numara francezii de la Bugatti cu al lor Chiron (neinteresati, zic ei, de acest aspect), suedezii de la Koenigsegg cu noul Jesko si doi producatori americani: SSC cu Tuatara si Hennessey cu Venom F5.

Hennessey Venom F5

Compania fondata de John Hennessey a facut deja turul Americii si al Europei cu Venom F5, expunand super masina la diferite evenimente, dar exemplarul in cauza nu era nici pe departe finalizat. Ei bine, potrivit lui Hennessey, inginerii sai tocmai au inceput lucrul la primul sasiu de carbon pentru Venom, cu alte cuvinte a inceput productia primului exemplar de serie.

Hennessey Venom F5

Pe langa sasiul din fibra de carbon, extrem de rezistent si usor, Venom F5 se mai lauda cu un propulsor V8 twin-turbo de 7.6 litri capabil de peste 1.600 de cai putere si 1.760 Nm cuplu. Dar unitatea este capabila de mult mai mult, Hennessey declarand anterior ca au testat-o chiar si la peste 2.000 de cai putere.

Hennessey Venom F5

Performantele noului Venom F5 sunt si mai impresionante. Tunerul din Texas a anuntat o viteza maxima de 482 km/h, care ar putea ajunge chiar si la 500 de km/h. Nu uita, vorbim despre o masina de strada!

Hennessey Venom F5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Hennessey Venom F5
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2019