Cand ai bani cu nemiluita, iti comanzi un Pagani unic in lume. Fa cunostinta cu Zonda Riviera

Cand ai bani cu nemiluita, iti comanzi un Pagani unic in lume. Fa cunostinta cu Zonda Riviera
  • Acest Pagani Zonda Riviera este un exemplar unicat
  • A fost comandat de un client din Arabia Saudita
  • Grafica exterioara este o oda adusa Rivierei Franceze
Distribuie pe Facebook

Un client misterios din Arabia Saudita si-a comandat in urma cu cateva luni o Zonda unica in lume. Acum, masina botezata Riviera a fost livrata, iar imaginile de mai jos demonstreaza ca este una dintre cele mai frumoase exemplare produse vreodata.

Fara indoiala cel mai emblematic model al italienilor de la Pagani ramane superbul Zonda, de aceea nu este deloc surprinzator ca si acum, dupa ce modelul a fost inlocuit cu Huayra, se mai gasesc clienti care sa isi comande cate un exemplar unicat.

Pagani Zonda Riviera

Printre cele mai celebre astfel de unitati se numara 760RS, 760LH comandat de cvadruplul campion de Formula 1 Lewis Hamilton, 764 Passione, 760 Fantasma sau acest 760 Riviera, livrat cu putin timp in urma unei persoane pentru care banii nu sunt deloc o problema din Arabia Saudita.

Pagani Zonda Riviera

Asa cum ii spune si numele, aceasta Zonda este o oda adusa Rivierei Franceze, iar grafica exterioara demonstreaza cel mai bine acest lucru. Caroseria este finisata intr-o nuanta de alb cu mai multe accente albastre, iar dintre "decoratiuni" nu puteau lipsi amalgamul de elemente aerodinamice din fibra de carbon expusa.

Pagani Zonda Riviera

Difuzorul de aer, aripa spate supradimensionata sau priza de aer de pe plafon te duc cu gandul la Zonda Cinque, un model care ar fi trebuit sa inchida seria Zonda si a carui productie a fost limitata la 10 exemplare (5 Coupe si 5 Roadster).

Pagani Zonda Riviera

Odata ce deschizi portiera, privirea iti este acaparata de scaunele scoica imbracate in Alcantara si piele albastra dar si de abundenta de fibra de carbon, aluminiu negru si Alcantara neagra care imbraca celelalte elemente ale habitaclului.

Pagani Zonda Riviera

Fiind vorba despre un membru al familiei Zonda 760, Riviera ascunde sub capota un propulsor V12 aspirat de 7.3 litri, capabil de 760 de cai putere si 780 Nm cuplu. Masina cantareste doar 1.210 kilograme, astfel ca atinge 100 de kilometri pe ora in 2.6 secunde, ajutata desigur si de transmisia secventiala. Viteza maxima este de 350 km/h.

Pagani Zonda Riviera

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Pagani Zonda Riviera
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2017