Cand germanii o iau razna. Mercedes planuieste sa lanseze numai anul acesta 10 noi AMG-uri

Cand germanii o iau razna. Mercedes planuieste sa lanseze numai anul acesta 10 noi AMG-uri
  • Mercedes planuieste sa lanseze in 2016 zece noi AMG-uri
  • Compania din Affalterbach va ajunge astfel la 48 de produse
  • Vanzarile pe 2015 au totalizat 68.875 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Divizia sport a producatorului auto german va ajunge astfel la un total de 48 de modele, o performanta la care rivalii de la Audi RS sau BMW M pot doar visa.

2016 a inceput in forta pentru Mercedes-AMG, divizia sport a producatorului auto german anuntand pana acum cinci noi modele. Surprizele nu se vor incheia insa cu proaspat lansatele C 43, E 43, GLC 43, CLA 45 si C 63 AMG Cabriolet.

Intr-un interviu acordat recent publicatiei Automotive News, Tobias Moers a dezvaluit ca portofoliul companiei pe care o conduce va ajunge sa numere 48 de produse pana la sfarsitul anului in curs - cu zece mai mult decat in prezent.

Mercedes C63 AMG CabrioletMercedes C 63 AMG Cabriolet.

De asemenea, seful Mercedes-AMG a mai anuntat si ca divizia sport a producatorului auto german testeaza posibilitatea unor showroom-uri de sine statatoare, primele dintre acestea urmand a se deschide in Japonia, respectiv Australia.

Cele doua decizii sunt oarecum firesti tinand cont de succesul pe care compania din Affalterbach l-a inregistrat in 2015, atunci cand vanzarile au explodat practic - acestea crescand cu 40 de procente, pana la un total de 68.875 de unitati.

Pentru cei interesati de achizitionarea unui Mercedes-AMG, tinem sa precizam ca cel mai ieftin model vandut de divizia sport a producatorului auto german pe piata din Romania este A45 AMG, care porneste de la suma de 51.480 euro.

Mercedes E43 AMG 4MaticMercedes E 43 AMG 4Matic.

Acesta ofera in schimb un propulsor turbo de doi litri si 381 CP, livrat la pachet alaturi de o cutie DCT cu sapte rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala - indeajuns pentru ca primii 100 km/h sa vina dupa doar 4.2 secunde.

La celalalt capat al listei se afla Mercedes-ul G65 AMG, pe care divizia sport a producatorului auto german percepe un minimum de 274.200 de euro. In cazul de fata, lista cu atractii principale include un motor V12 bi-turbo de sase litri si 630 de cai putere care, impreuna cu o cutie automata in sapte trepte si un sistem inteligent de tractiune integrala, aduc cei 100 km/h dupa 5.3 secunde.

Mercedes GLC43 AMG 4MaticMercedes GLC 43 AMG 4Matic.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mercedes C63 AMG Cabriolet
mai multe