Ce spuneti de un Bugatti Chiron Roadster? Presedintele companiei nu neaga dezvoltarea modelului

Ce spuneti de un Bugatti Chiron Roadster? Presedintele companiei nu neaga dezvoltarea modelului
  • Bugatti nu exclude posibilitatea lansarii unui Chiron Roadster
  • Noul model din Molsheim ascunde sub capota 1500 CP
  • Primele exemplare vor ajunge pe strada in toamna anului 2016
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu recent, presedintele Bugatti, Wolfgang Durheimer, a dat putin din casa cu privire la unele caracteristici tehnice ale noului Chiron si la o viitoare versiune roadster.

Cand au spart bariera de 1000 CP pentru o masina de serie, cu modelul Veyron, cei de la Bugatti au pornit o adevarata lupta pentru cea mai puternica masina. Au urmat alte modele de la producatori cum ar fi Koenigsegg sau SSC care sa doboare acest record.

Cand apele pareau ca se calmeaza, Bugatti a contraatacat cu mai multe versiuni ale Veyron-ului, ca mai apoi sa arunce bomba numita Chiron, cu ai sai 1500 de cai putere.

Desi modelul a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva in acest an, inca nu se cunosc toate detaliile tehnice despre el. In cel mai recent interviu acordat de presedintele constructorului francez, acesta a declarat ca noul Bugatti Chiron are niste performante impresionante si, desi inca nu a fost testat pentru a-i descoperi viteza maxima, spune ca va depasi cu mult recordul detinut de Veyron SuperSport de 431 de km/h.

Un asemenea test nu va fi facut de catre Bugatti decat la inceputul anului viitor, dar daca vreun client va fi nerabdator si va dori sa descopere pana atunci, compania franceza il va ajuta.

Chiar daca atingerea obiectivului de 1500 de cai putere a fost o provocare imensa pentru echipa de ingineri, Durheimer a declarat ca nu exclude varianta producerii unor variante si mai puternice.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale interviului a fost posibilitatea ca Bugatti sa dezvolte un Chiron si mai exclusivist, in varianta roadster. CEO-ul companiei nici nu a negat, dar nici nu a confirmat ca acest lucru se va intampla in viitorul apropiat. Totusi, ramane un vis frumos.

Pe langa posibilele versiuni ale lui Chiron, compania se gandeste si la urmatorul model, iar deocamdata cel mai probabil ramane Galibier.

Primul Chiron este asteptat sa ajunga in garajul viitorului proprietar in aceasta toamna, iar cum curiozitatea este ceva specific omenesc, si primele filmulete cu viteza maxima a monstrului de 1500 de cai putere tot cam pe atunci vor aparea.

Distribuie pe Facebook
mai multe