Cel mai ieftin Enzo Ferrari din lume costa doar 292.000 euro

Cel mai ieftin Enzo Ferrari din lume costa doar 292.000 euro
  • Americanii scot la licitatie peste 2 saptamani un Enzo Ferrari
  • Supercarul are un pret de pornire de 363.000 de dolari
  • Proprietarul va fi nevoit sa bage peste 870.000 $ in reparatii
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un V12 aspirat de 660 CP si construit in numai 399 exemplare, legendarul Enzo Ferrari reprezinta o adevarata comoara pentru pasionatii de automobile. Preturile de achizitie sunt insa pe masura renumelui, doar cei mai privilegiati permitandu-si sa puna mana pe un exemplar al supercarului italian. Asta pana acum.

Visezi la un Enzo Ferrari inca din 2003, insa niciodata nu ai fost de acord sa "arunci" peste 1 milion de dolari pentru un exemplar al supercarului italian? Ei bine, atunci afla ca ar putea exista totusi o cale de mijloc.

In mai putin de doua saptamani, pe data de 18 noiembrie, americanii de la CRASHEDTOYS vor scoate la licitatie unul dintre cele numai 399 de Enzo Ferrari construite vreodata.

Cel mai ieftin Enzo Ferrari din lumeCel mai ieftin Enzo Ferrari din lume

Cel mai ieftin Enzo Ferrari din lume

Finisat intr-o combinatie rosu / maroniu, exemplarul cu pricina numara doar 3.564 de kilometri la bord si poate fi al tau pentru o suma ce porneste de la 363.000 de dolari.

Suna bine, nu-i asa? Nu te grabi totusi sa jubilezi de bucurie si fericire, fiinca exista si o explicatie. Asa cum cel mai probabil ti-ai dat deja seama, in cazul de fata avem de-a face cu un Enzo Ferrari... lovit.

Unul lovit destul de serios, am mai putea adauga noi, inclusiv structura de rezistenta realizata din fibra de carbon - pe langa suspensie, panouri exterioare, airbag-uri etc, avand nevoie de cateva reparatii.

Cel mai ieftin Enzo Ferrari din lume

Cel mai ieftin Enzo Ferrari din lumeCel mai ieftin Enzo Ferrari din lume

Sa revenim totusi la lucrurile pozitive. Conform estimarilor facute de CRASHEDTOYS, viitorul proprietar va fi nevoit sa bage in acest exemplar aproximativ 870.000 de dolari. La final insa, va putea scoate din vanzarea lui pana la 2.364.969 dolari.

Asta daca nu cumva are de gand sa-l pastreze si sa savureze la maximum din senzatiile oferite de motorul V12 de 6.0 litri ascuns sub capota, ce livreaza rotilor spate - prin intermediul unei transmisii F1 cu sase rapoarte, un total de 660 de cai putere.

Printre atractiile propuse de legendarul Enzo Ferrari se mai numara, de asemenea, si o suspensie ajustabila de tip push-rod, plus un sistem de franare cu discuri carbon-ceramice si eleron activ, lista cu bunatati incheindu-se cu usile cu deschidere verticala.

Merita sau nu?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (150) Poze Cel mai ieftin Enzo Ferrari din lume
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 7 Noiembrie 2014