Cel mai rapid Bentley de serie poate atinge 331 km/h... teoretic

Cel mai rapid Bentley de serie poate atinge 331 km/h... teoretic
  • Motorul produce 626 cp
  • Bentley Continental GT Speed cantareste 2340 kg
  • Cei de la AutoExpress nu au atins viteza maxima
Distribuie pe Facebook

Bentley Continental GT Speed, o masina care se promoveaza spunand ca poate atinge 331 km/h, este fara indoiala o aparitie senzationala. Si mai curios este faptul ca masina cantareste peste 2 tone... Oare o fi adevarat ceea ce spune producatorul?

Pana acum, Bentley Continental GT3-R era cea mai rapida masina produsa de britanici, avand o viteza de acceleratie de 3.8 secunde. Noul Continental GT Speed nu este mai rapid pe timpul de acceleratie, avand nevoie de 4 secunde ca sa atinga 100 km/h, insa detine alt record pentru Bentley: este masina cu cea mai mare viteza de top produsa de ei vreodata.

Datorita motorului W12 de 6 litri supra-alimentat, mutantul de 2300 kg atinge, conform spuselor oficiale, o viteza maxima de 331 km/h. Cel putin, pe hartie, pentru ca nimeni nu a reusit aceasta performanta. Nici macar jurnalistii de la AutoExpress care au alergat cu masina pe o pista de aeroport goala, lunga de peste 2,5 kilometri, nu au reusit sa atinga o asemenea viteza. De fapt, nu au reusit nici macat pe aproape... Ci doar putin peste 280 km/h.

Dupa cum se vede si in film, masina accelereaza puternic, insa dupa 250 km/h nu mai reuseste sa miste foarte repede acul kilometrajului. Este posibil ca Continental GT Speed sa atinga o viteza mai mare de 300 km/h, insa nu credem ca britanicii sunt sinceri cu cifrele maxime. Adica nu credem ca cei 331 km/h pot fi atinsi de aceasta masina, mai ales ca nu are un raport putere/greutate grozav si nu este nici cea mai aerodinamica prezenta de pe sosea.

Oricum, masina este un GT veritabil si este poate cea mai puternica de pe piata. Cine nu ar vrea sa se plimbe cu familia intr-o astfel de masina care poate ajunge la peste 300 km/h? Problema cu masinile Bentley este alta: cam toate arata la fel, indiferent de numele pe care il poarta. Si de aceea nu se bucura de un succes foarte mare, cu atat mai putin in Romania. Cert este ca la ce pret au aceste masini, te-ai astepta ca macar datele din manual sa fie reale... Dar nu e chiar asa.

Distribuie pe Facebook
mai multe