Daca Ferrari are LaFerrari, Lancia are LaSupra

Daca Ferrari are LaFerrari, Lancia are LaSupra
  • Peter Pentell a luat o Lancia Delta Integrale si cu ajutorul unui motor luat de pe o Toyota Supra, a creat LaSupra
  • Printre modificarile aduse masinii regasim, sasiu tubular sau suspensie Ohlins imprumutata de pe 911 GT3 RSR
  • Nu a mai ramas nimic din masina originala, inafara de niste parti din cadrul parbrizului
Distribuie pe Facebook

Peter Pentell a creat ceva unic, imbinand o Lancia Delta Integrale cu o Toyota Supra. Rezultatul? Unul deloc rau

Pe faimoasa urcare de la Goodwood Festival of Speed s-au vazut de-a lungul anilor unele dintre cele mai ciudate masini. Anul acesta, aceasta minunatie va putea fi observata in toata splendoarea ei.

Lancia LaSupra

In 2001, Pentell a cumparat o Lancia Delta Integrale de care s-a bucurat atat pe strada cat si pe circuit. Dupa mai multe modificari si cateva motoare si cutii de viteze schimbate, acesta s-a gandit sa faca ceva nemaivazut pana atunci.

Lancia LaSupraLancia LaSupra

Intai, a pus mana pe un motor in 6 cilindri de 3.0 litri turbo de la o Toyota Supra, iar apoi a inceput distractia. Fiindca acesta era mult prea mare pentru compartimentul motor al Deltei, Pentell a fost nevoit sa creeze un sasiu tubular in care sa integreze totul.

Mai departe, acesta a imprumutat suspensiile Ohlins de la Porsche-ul 911 GT3 RSR, care a trebuit umpic reglata pentru urcarea de la Goodwood din acest an.

Lancia LaSupraLancia LaSupra

Desi nu mai poate fi numita chiar o Lancia, avand in vedere ca "Singurele lucruri ramase din masina originala sunt niste parti din cadrul parbrizului", spunea Pentell, acest proiect numit LaSupra este unul cu adevarat uimitor si merita aprecierea noastra.

Lancia LaSupra

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Lancia LaSupra
mai multe