David Brown Automotive Speedback: clasicul este noul viitor

David Brown Automotive Speedback: clasicul este noul viitor
  • David Brown Automotive construieste caroserii
  • Masina are la baza un Jaguar XKR
  • Motorul are o putere de 500 cp
Distribuie pe Facebook

Producatorii de aparate foto au inceput sa le dea un aspect retro ultimelor produse lansate. In domeniul caselor, tendintele vechi sunt din nou la moda. La fel si hainele, care incep sa semene cu cele din anii '30 tot mai mult, in capitalele modei din Europa. Asadar, lumea auto de ce nu s-ar indrepta catre o asemenea directie?

Anul acesta a intrat in peisajul auto un nou creator de caroserii din Marea Britanie. Asta in timp ce celebrul Bertone si-a anuntat oficial falimentul. Producatorul englez se numeste David Brown si isi doreste sa lanseze pe piata un trend nou: masini moderne care arata precum cele clasice.

Primul model fabricat de David Brown Automotive se numeste Speedback si este construit pe o platforma de Jaguar XKR din 2006. Caroseria externa este una care seamana cu un Aston Martin, insa tot ce tine de mecanica este nou si modern. Motorul de sub capota este un V8 de 5 litri supra-alimentat care produce 500 de cp. Franele sunt si ele noi, cu discuri supradimensionate si etriere pe toate cele 4 roti, iar directia este asistata.

Partea clasica este data in primul rand de rotile spitate cu prindere centrala, dar si de designul interior. Tapiteria este din piele, volanul de lemn si accesoriile din aluminiu polisat, insa tehnologia este din prezent. Masina are airbaguri, dar si instalatie de sunet si climatizare digitala. Adica exact tot ce isi doreste un pasionat de masini clasice, dar care vrea sa se bucure de confortul unei limuzine de lux.

Noul Speedback realizat de David Brown a fost dezvaluit ieri in Londra, urmand sa ia drumul catre Monaco, luna viitoare, pentru a putea fi prezentat lumii intregi la evenimentul Top Marques.

David Brown AutomotiveDavid Brown Automotive

David Brown Automotive

David Brown Automotive

David Brown Automotive

David Brown Automotive

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze David Brown Automotive
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2014