De pe vremea cand Opel se batea cu Porsche: masina din 2003 are motor central de 300 CP si tractiune spate

  • Un Opel Speedster cu 300 CP sub capota e de vanzare in Olanda
  • Bolidul german ofera motor central, cutie manuala si tractiune spate
  • Pretul de vanzare se ridica la suma de 26.145 de euro
Distribuie pe Facebook

Versiunea germana a britanicului Elise, modelul Opel Speedster a vazut lumina zilei in urma cu aproape doua decenii. Ultimul exemplar al sportivei cu motor central si tractiune spate a parasit linia de asamblare la mijlocul decadei 2000.

Ca urmare a unui parteneriat incheiat cu gigantul american General Motors, britanicii de la Lotus au anuntat in luna octombrie a anului 1999 ca vor dezvolta si produce o sportiva Opel pe baza platformei celei de-a doua generatii a celebrului Elise.

Opel Speedster de vanzare

Opel Speedster de vanzare

Astfel a luat nastere modelul Speedster, pe care constructorul german de masini l-a comercializat in doua variante diferite de motorizare - ambele pe benzina, evident: un 2.2 aspirat de 147 de cai putere si un 2.0 turbo cu aproximativ 200 CP in compartimentul motor.

Despre un Opel Speedster Turbo este vorba, de altfel, si in cazul de fata, cu importanta mentiune ca automobilul fabricat in urma cu mai bine de un deceniu si jumatate a primit de-a lungul timpului numeroase modificari, unele sinonime cu 300 CP.

Scos de curand la vanzare, in schimbul unei sume de 26.145 de euro, exemplarul cu pricina a parcurs doar 38.650 de kilometri din anul 2003 si pana in prezent, iar printre imbunatatirile oferite se regasesc inclusiv o pereche de scaune din carbon, plus centuri de tip ham.

Proprietarul acestui sportivei germane cu motor central, cutie manuala si tractiune spate nu a publicat, din pacate, si alte informatii despre bolidul care cantareste mai putin de o tona insa, din fericire, anuntul abunda in fotografii interioare si exterioare.

Opel Speedster de vanzare

Opel Speedster de vanzare

Opel Speedster de vanzare

Opel Speedster de vanzare

Opel Speedster de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Opel Speedster de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Mai 2019