Detaliile au iesit acum la iveala. Koenigsegg pregateste un adevarat monstru ca succesor pentru Agera RS

Detaliile au iesit acum la iveala. Koenigsegg pregateste un adevarat monstru ca succesor pentru Agera RS
  • Succesorul lui Agera RS ar putea fi denumit Ragnarok
  • Va fi lansat anul viitor la Geneva
  • Motorul ar urma sa dezvolte circa 1.440 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Au aparut detalii noi, neoficiale ce-i drept, despre succesorul pe care suedezii de la Koenigsegg il pregatesc pentru cea mai rapida masina de serie din lume, hypecarul Agera RS. Acesta va fi lansat anul viitor cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Koenigsegg Agera RS este una dintre cele mai impresionante masini ale momentului. Propulsat de un motor V8 twin-turbo de 5.0 litri, hypecarul suedez dispune de 1.176 de cai putere (cu benzina normala, de pompa) si 1.000 Nm cuplu intre 2.700 de rotatii pe minut si 6.170 rpm.

Koenigsegg Agera RS

Cu pachetul optional de 1MW, unitatea ajunge sa dezvolte nu mai putin de 1.360 de cai putere si 1.280 Nm cuplu. Asta inseamna ca masina accelereaza pana la 100 de km/h in 2.9 secunde si poate atinge chiar si 458 de km/h.

Koenigsegg Agera RS

Tocmai din cauza acestei viteze maxime, Agera RS a intrat la finalul anului trecut in cartile de istorie drept cea mai rapida masina de serie fabricata vreodata. Viteza medie atinsa in urma a doua curse efectuate pe un drum inchis din Nevada a fost de 447 de km/h.

Koenigsegg Agera RS

Ei bine, daca Agera RS te lasa fara cuvinte, stai sa vezi ce succesor ii pregatesc suedezii de la Koenigsegg.

Potrivit unor informatii aparute in presa de specialitate, noul model se va numi Ragnarok iar unitatea de propulsie aflata inca in stadiul de dezvoltare urmeaza sa dezvolta aproximativ 1.440 de cai putere. Nu se stie despre ce agregat este vorba, dar nu este exclus sa vorbim de o unitate V8 biturbo de 5.0 litri imbunatatita.

Koenigsegg Agera RS

Performantele noului Koenigsegg Ragnarok vor fi mai impresionante decat ale lui Agera RS avand in vedere ca inginerii au drept obiectiv o masa proprie de cel mult 1.200 de kilograme.

Koenigsegg Agera RS

In ceea ce priveste partea estetica, nordicii au publicat in urma cu ceva timp primul teaser. De fapt vorbim de o schita care tradeaza partea din spate cu aripa uriasa, stopurile si difuzorul de aer. Umbla vorba prin targ ca designul este aproape finalizat iar masina este deja prezentata unor potentiali clienti.

Koenigsegg Agera RS

Koenigsegg Agera RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Koenigsegg Agera RS
mai multe