Dodge anunta o parte din performantele noului Challenger SRT Hellcat

Dodge anunta o parte din performantele noului Challenger SRT Hellcat
  • Noul Dodge Challenger SRT Hellcat parcurge sfertul de mila in 11.2 secunde
  • Timpul coboara pana la 10.8 secunde atunci cand masina incalta pneuri speciale
  • Muscle car-ul american e la fel de rapid precum modele Ferrari si Lamborghini
Distribuie pe Facebook

Noul Dodge Challenger SRT Hellcat, cel mai puternic muscle car american lansat vreodata, se poate lauda cu o serie de cifre capabile sa puna la respect toti rivalii sai directi. Si nu numai.

Dupa aproximativ doua luni de asteptare cu suflet la gura, a venit momentul ca americanii de la Dodge sa prezinte performentele noului lor Challenger SRT Hellcat. Din pacate, oficialii producatorului de automobile de peste Ocean nu s-au concentrat pe dezvaluirea timpului necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime, acestia punand accentul exclusiv pe cu totul si cu totul altceva.

Intr-o alta ordine de idei, singurul lucru pe care il aflam astazi cu privire la cel mai puternic muscle car lansat vreodata este ca modelul cu pricina are nevoie de doar 11.2 secunde pentru a parcurge clasica distanta de 402 metri. Asta cu anvelopele stock, si anume un set de Pirelli P Zero ce vin pe spate cu o dimensiune de 275 / 40 ZR20. In cazul in care se opteaza pentru o pereche de pneuri speciale, cei 11.2 secunde se vor transforma in 10.8 secunde.

Pentru a-ti face o idee si mai buna cu privire la performantele inregistrate pe sfertul de mila de catre noul Dodge Challenger SRT Hellcat, tinem sa precizam ca impresionantul automobile de peste Ocean se afla pe aceeasi lungime de unda cu modele mult mai galonate, precum McLaren F1, Porsche Carrera GT, Mercedes SLR McLaren, Lamborghini Gallardo LP560-4, Ford GT, Ferrari F12 Berlinetta Lamborghini Murcielago LP640-4 sau Audi R8 V10 Plus.

Secretul din spatele acestei reusite se datoreaza in mare masura propulsorului V8 ascuns sub capota, unitatea supraalimentata de 6.2 litri punand la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 707 cai putere. Asa cum anuntam si anterior, viitorii cumparatori au de ales intre doua optiuni diferite atunci cand vine vorba de cutia de viteze, batalia dandu-se intre o transmisie manuala cu sase trepte si una automata cu opt rapoarte.

Distribuie pe Facebook
mai multe