Dodge publica noi detalii cu privire la editia SRT Viper Time Attack

Dodge publica noi detalii cu privire la editia SRT Viper Time Attack
  • Dodge publica noi detalii cu privire la editia SRT Viper Time Attack
  • Propulsia este asigurata in continuare de un V10 de 8.4 litri si 640 CP
  • Aerodinamica, suspensia si sistemul de franare au fost imbunata
Distribuie pe Facebook

Iubitorii de automobile de inalta performanta si iesiri pe circuit au un nou motiv de bucurie: dupa aproximativ jumatate de an de asteptare, editia speciala SRT Viper Time Attack ajunge in cele din urma in showroom-urile constructorului american.

Dezvaluit in premiera mondiala in primavara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la New York, noul SRT Viper Time Attack se bucura de numeroase imbunatatiri aerodinamice comparativ cu modelul standard, splitter-ul frontal si eleronul atasat portbagajului - ambele realizate din fibra de carbon, contribuind din plin la cresterea fortei de apasare la viteze mari (o crestere cu pana la 700% la 241 kilometri pe ora!).

SRT Viper Time Attack

Iar asta-i doar inceputul. Tot spre deosebire de modelul standard, noul SRT Viper Time Attack se poate lauda cu o suspensie dezvoltat special pentru iesirile pe circuit, in timp ce barele de rigidizare in forma de X ascunse in compartimentul motor nu mai sunt acum realizate din aluminiu, ci din fibra de carbon. De asemenea, numeroase imbunatatiri au fost operate si la nivelul sistemului de franare, in timp ce pneurile Pirelli P Zero Corsa sunt livrate in compania unor jante mai usoare ca oricand.

SRT Viper Time Attack

In ceea ce priveste motorizarea, noul SRT Viper Time Attack este pus in miscare de acelasi impresionant V10 de 8.4 litri, 640 cai putere si 814 Newton-Metri ce propulseaza si versiunea standard a supercarului american insa, de-aceasta data, fisa cu specificatii tehnice mai cuprinde si o greutate ce se invarte in jurul valorii de 1.537 kilograme.

SRT Viper Time Attack

Editia speciala Time Attack a noului SRT Viper va ajunge in showroom-urile constructorului de peste Ocean incepand cu trimestrul patru al anului 2013 si va fi disponibila in numai 159 de exemplare, dintre care doar 93 vor fi vopsite in nuanta speciala TA Orange ce poate fi admirata in aceste fotografii oficiale.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze SRT Viper Time Attack
mai multe