DS7 Crossback plug-in hybrid, de-acum si cu FWD. SUV-ul are 225 de cai si consum de 1.4 litri la suta

DS7 Crossback plug-in hybrid, de-acum si cu FWD. SUV-ul are 225 de cai si consum de 1.4 litri la suta
  • DS7 Crossback plug-in hybrid de-acum si cu FWD
  • Consum de 1.4 - 1.6 litri la suta
  • 225 de cai putere si 360 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

DS7 Crossback a primit o noua versiune plug-in hybrid. Denumita E-TENSE 225, aceasta dispune de 225 de cai putere si are un consum declarat de 1.4 - 1.6 litri la suta de kilometri.

In 2013, francezii de la DS au venit la Salonul Auto de la Geneva cu SUV-ul DS7. La fel ca si Citroen C5 Aircross, acesta este dezvoltat pe platforma EMP2 a gigantului PSA Peugeot-Citroen si poate fi comandat atat cu motoare conventionale cat si in versiuni plug-in hybrid.

Am spus versiuni pentru ca DS tocmai a publicat primele imagini si informatii cu privire la DS7 Crossback E-TENSE 225, care astfel i se alatura fratelui cu tractiune integrala, ceva mai puternic.

DS7 Crossback E-TENSE 225

Noua varianta este echipata cu un motor pe benzina cu 180 CP si 300 Nm cuplu, o unitate electrica de 110 CP si un acumulator cu capacitatea de 13.2 kWh. Puterea este livrata exclusiv puntii fata prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte.

Cel de la volan are la dispozitie trei moduri de condus, inclusiv unul sport care deblocheaza intregul potential al masinii. Asta inseamna 225 de cai putere si 360 Nm cuplu.

La pornire, motorul termic nu este in functiune iar pana la viteze de 135 km/h SUV-ul francez poate functiona numai pe unitatea electrica. Exista si un mod de condus care conserva pe cat posibil energia.

DS7 Crossback E-TENSE 225

Autonomia in modul full electric este de pana la 55 de kilometri, sau 72 de km (la o viteza medie scazuta), conform standardului WLTP iar consumul de combustibil declarat de producator este de 1.4 - 1.6 litri/100 de km.

Acumulatorul se incarca in timpul mersului inclusiv la decelerare sau la franare. Deasemenea, noul DS7 Crossback E-TENSE 225 are un mod E-SAVE care "ii permite sa pastreze suficienta energie pentru o conducere 100% electrica in ultimii 10 sau 20 de kilometri ai unei calatorii sau sa aiba o baterie complet incarcata."

Incarcarea bateriei se face intr-o ora si 45 de minute de la un wall box daca se foloseste cablul de 7.4 Kw cu care este oferita masina.

DS7 Crossback E-TENSE 225

Pe lista cu dotari standard regasim suspensia DS Active Scan, jantele negre London Diamond cu diametrul de 19 inch sau geamurile fata/spate laminate. Tehnologia DS Connected Pilot, care permite condus autonom de nivel 2, sistemul DS Driver Attention Monitoring, DS Night Vision si DS Park Pilot sunt optionale.

Farurile DS Active LED Vision sunt standard de la nivelul de echipare Performance Line in sus.

Distribuie pe Facebook
mai multe