E atat de rara ca unii n-au vazut-o decat in poze. Doar 75 de masini exista in toata lumea...

  • E atat de rara ca unii n-au vazut-o decat in poze
  • Doar 75 de masini exista in toata lumea
  • Una a fost scoasa recent la vanzare, cu 8.496 km
Distribuie pe Facebook

... iar una a fost scoasa recent la vanzare, prin intermediul unei licitatii organizate on-line. Cu mai putin de 8.500 de kilometri in bord.

Una dintre cele numai 75 de bijuterii ale coroanei Mercedes SLR McLaren Stirling Moss a fost scoasa de curand la vanzare, in cadrul unei licitatii organizate on-line de specialistii celebrei case RM Sotheby's. Fabricata acum mai bine de un deceniu, in luna decembrie a anului 2009, respectiva masina vine cu trei proprietari la activ si nu mai mult de 8.496 de kilometri pe ceasurile de bord.

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Sub capota, o motorizare aspirata cu opt cilindri in V si compresor mecanic livreaza rotilor de pe puntea spate undeva in jurul a 641 de cai putere, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza intr-un timp de aproximativ trei secunde si jumatate. Si mai impresionanta este insa valoarea din dreptul vitezei maxime, aceeasi unitate supraalimentata cu capacitatea de 5.5 litri "impingand" sportiva fara plafon sau parbriz pana la... ei bine, 354 de kilometri pe ora.

In ceea ce priveste partea estetica, principala atractie a exclusivistei serii Mercedes SLR McLaren Stirling Moss o reprezinta, daca mai era cumva nevoie de precizat, intocmai lipsa plafonului si a parbrizului. Seria vestilor bune continua, cel putin in cazul masinii comercializate in 75 de exemplare, cu o capota alungita a motorului, plus un sistem de evacuare montat la nivelul aripilor fata.

Reteta specifica departamentului exterior se incheie, intr-un final, cu jantele din aliaj in cinci spite, difuzorul posterior supradimensionat si portierele cu deschidere verticala. La interior, nu foarte departe de privirile insistente ale curiosilor, soferul si pasagerul din dreapta acestuia se vor bucura inclusiv de o tapiterie din piele cu aspect retro, diferite ornamente realizate din fibra de carbon si, nu in ultimul rand, o instalatie de aer conditionat - absolut necesara in zilele toride de vara.

Daca discuta se muta inspre nota de plata a respectivului Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, ei bine... specialistii celebrei case de licitatii RM Sotheby's estimeaza masina construita in doar 75 de unitati la 1.900.000 - 2.200.000 de milioane de euro. Cea mai mare suma oferita pana acum insa, cu o zi si cateva ore ramane pana la incheierea vanzarii, nu depaseste 960.000 de euro.

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Mercedes SLR Stirling Moss de vanzare
mai multe