E atat de rara ca unii n-au vazut-o nici macar in poze. Doar 25 masini exista in toata lumea...

E atat de rara ca unii n-au vazut-o nici macar in poze. Doar 25 masini exista in toata lumea...
  • E atat de rara ca unii n-au vazut-o nici macar in poze
  • Doar 25 de masini exista in toata lumea
  • Una a fost scoasa, de curand, la vanzare, pe internet
Distribuie pe Facebook

... iar una tocmai a fost scoasa la vanzare, pe internet. Nota de plata nu reprezinta insa decat un mare mister. Cu numai 15.793 de kilometri parcursi pana la momentul de fata.

Prezentata publicului larg in urma cu aproape doua decenii, celebra super-masina dezvoltata de Mercedes impreuna cu specialistii companiei McLaren si cunoscuta sub denumirea de SLR a fost disponibila in multiple versiuni si configuratii. Printre optiunile oferite s-a numarat si o varianta MSO, limitata la doar 25 de exemplare.

Este vorba, mai exact, despre un pachet cu imbunatatiri pregatit special de inginerii diviziei McLaren Special Operations si lansat pe piata la o distanta mai mare de un an de la sfarsitul asamblarii creatiei lansate in aceeasi perioada de timp cu Porsche Carrera GT. Si Enzo Ferrari, printre altele.

Comercializata, aparent, in schimbul unei sume de 150.000 de lire sterline, fara a pune la socoteala si costul exemplarului Mercedes SLR McLaren donor, respectiva reteta cuprinde inclusiv spoilere fata si spate restilizate de specialistii MSO pentru o doza extra de agresivitate. Din peisaj nu lipsesc insa nici noile jante, de exemplu.

Aceeasi versiune McLaren Special Operations a celebrei super-masini se mai poate lauda si cu un interior retapitat. Plus diferite imbunatatiri, comparativ cu celelalte variante produse, aduse suspensiei, sistemului de franare si chiar directiei, potrivit primelor informatii si detalii oficiale.

Despre o astfel de unitate este vorba, de asemenea, si in cazul de fata, urmatorul Mercedes SLR McLaren MSO avand la baza un exemplar 722. Drept urmare, sub capota, un motor cu opt cilindri in V si capacitatea de 5.4 litri, de provenienta AMG, lucreaza din greu, alaturi de un compresor mecanic, pentru a livra ~650 de cai.

Fabricata acum aproape o decada si jumatate, in cursul anului 2007, si scoasa, de curand, la vanzare, pe internet, exclusivista creatie a parcurs numai 15.793 de kilometri pana la momentul de fata. Nota de plata nu este insa pentru oricine; ba dimpotriva, se ridica la 2.4 milioane euro.

McLaren SLR McLaren MSO

McLaren SLR McLaren MSO

McLaren SLR McLaren MSO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze McLaren SLR McLaren MSO
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2021