Eclipseaza pana si turnul Eiffel. Acest Ferrari Enzo negru face senzatie pe strazile din Paris

Eclipseaza pana si turnul Eiffel. Acest Ferrari Enzo negru face senzatie pe strazile din Paris
  • Productia a inceput in 2002
  • Doar 400 de exemplare au parasit portile uzinei italiene
  • Majoritatea sunt finisate in nuanta Rosso Corsa
Distribuie pe Facebook

Acest Ferrari Enzo a fost zarit pe strazile din Paris. Chiar daca este unul dintre cele mai rare modele ale brand-ului italian, trecatorii au fost mai atrasi de culoarea neagra care acopera caroseria din fibra de carbon.

Constructorul de la Maranello s-a gandit la inceputul anilor 2000 sa-si foloseasca toata experienta acumulata in Formula 1 si sa construiasca un supercar cum nu s-a mai vazut pana atunci. Si ce nume putea fi mai potrivit pentru un asemenea proiect, daca nu cel al fondatorului companiei, Enzo.

Ferrari Enzo

Productia a inceput in 2002 iar pana in 2004 cand s-a incheiat, 400 de exemplare parasisera portile uzinei. Majoritatea au fost vopsite in legendara nuanta Rosso Corsa, insa cateva, printre care si acest exemplar surprins recent pe strazile din Paris, au venit in compania unei culori negre, sau Nero.

Ferrari Enzo

Insa italienii nu au folosit doar experienta acumulata in Marele Circ, ci si tehnologia de care se bucurau monoposturile in urma cu 15 ani. Printre cele mai notabile elemente regasim caroseria din fibra de carbon, discurile de frana din materiale compozite si desigur, incredibila transmisie electro-hidraulica care schimba treptele de viteza in numai 150 de milisecunde.

Ferrari Enzo

Daca deschidem uriasa capota spate, dam de un propulsor V12 de 6.0 litri, aspirat, care dezvolta 660 de cai putere si 657 Nm cuplu. Fiind vorba despre o masina extrem de usoara (1.255 de kilograme), performantele nu aveau cum sa fie altcumva decat impresionante, chiar si pentru zilele noastre. Repriza 0-100 de kilometri pe ora dureaza putin peste 3 secunde iar viteza maxima inregistrata a fost de 355 km/h.

Ferrari Enzo

Chiar daca vine de la unul dintre cei mai populari constructori auto ai lumii si este in acelasi timp unul dintre cele mai rare modele ale brand-ului, Enzo si-a atras de-a lungul anilor si foarte multe critici. Majoritatea se refera la aspect si probabil cea mai mare "rusine" a acestui supercar este faptul ca a fost inclus intr-un top al celor mai urate 50 de masini ale ultimilor 50 de ani.

Ferrari Enzo

In tot acest timp, Ferrari-ul Enzo ramane in topul preferintelor celor care isi cauta o masina deosebita si care nu se sfiesc sa plateasca milioane bune pe ea atunci cand o gasesc. Da, am spus milioane, deoarece pretul unui exemplar depaseste lejer in ziua de azi pragul de 2 milioane de euro.

Ferrari Enzo

Ferrari Enzo

Ferrari Enzo

Sursa foto: autogespot

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ferrari Enzo
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2017