Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Galerie foto completa

Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Galerie foto completa
  • Este inceputul unei noi ere
  • Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei
  • Galerie foto completa
Distribuie pe Facebook

Proiectat pentru a concura impotriva unor nume precum Mercedes EQS SUV, respectivul vehicul va fi disponibil - initial, numai intr-o varianta cu doua motoare si 408 sau 517 cai putere.

Dezvelit publicului larg cu doar cateva zile in urma, la finalul acestei toamne, primul automobil cu propulsie electrica asamblat de Volvo pe o platforma dedicata stie, cu siguranta, cum sa impresioneze. Programat sa isi faca aparitia pe strazi si, totodata, in showroomuri, la vanzare, pe parcursul anului 2023, autoturismul prezentat lumii intregi sub numele de EX90 se remarca in special prin dimensiunile mai mult decat generoase ale caroseriei, lista atractiilor principale culminand cu lungimea de peste cinci metri. Dupa cum precizam, de altfel, si anterior.

Volvo EX90

Volvo EX90

Volvo EX90

Meniul specific gamei concepute pentru a concura impotriva unor vehicule precum Mercedes EQS SUV continua - la nivelul departamentului exterior, cu un set de aripi sculptate atent si o pereche de stopuri cu design unic, pe cand reteta caracteristica interiorului culmineaza cu display-ul de 14.5 inch, multiple priviri urmand sa atraga, ce este drept, si instalatia audio cu Dolby Atmos, plus difuzoare montate in tetiere semnata de specialistii de la Bowers & Wilkins.

Dupa cum mentionam, totodata, si la inceputul acestei luni, cu numai o saptamana in urma, primul EX90 din istoria Volvo va pune la dispozitia potentialilor sai clienti, pentru inceput, doar o versiune cu doua motoare si 408 ori 517 cai putere, gandita sa sprinteze de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cu pedala de acceleratie la podea in 5.9, respectiv mai putin de 5.0 secunde. Nu lipsesc din peisaj, dimpotriva, am putea spune, nici suspensia pe aer, franele supradimensionate, bateria cu o capacitate de 111 kWh. Sinonima cu o autonomie de 600 de kilometri.

Volvo EX90

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (70) Poze Volvo EX90
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2022