Fanii BMW plang, cel mai probabil, in hohote. Cum arata noul M3 in comparatie cu modelul original

Fanii BMW plang, cel mai probabil, in hohote. Cum arata noul M3 in comparatie cu modelul original
  • Fanii BMW plang, cel mai probabil, in hohote
  • Cum arata noul M3 in comparatie cu modelul original
Distribuie pe Facebook

Diferente majore se intalnesc, deloc surprinzator insa, si la nivel de aspect tehnic.

Prezentat publicului larg in urma cu aproximativ trei decenii si jumatate, primul M3 din istoria BMW nu mai necesita niciun fel de introducere sau prezentare. Motorul aspirat cu numai patru cilindri in linie, de 2.3 litri si undeva in jurul a 195 CP in cazul versiunii standard, cutia manuala cu cinci trepte de viteza, greutatea relativ redusa si design-ul clasic al caroseriei in doar doua portiere se numara printre principalele caracteristici ale legendarului model cunoscut sub numele de cod E30.

La polul opus, lansat in toamna anului 2020, noul BMW M3 G80 starneste multiple controverse, in special din pricina aspectului, dar si dimensiunilor grilei intalnite in partea frontala.

Cat despre meniul de ordin tehnic, modelul actual continua povestea vechiului F80 si pune la bataie un motor twin-turbo cu sase cilindri in linie, de 3.0 litri. Versiunea standard vine cu 480 CP si o cutie manuala in sase rapoarte, insa cumparatorii au la dispozitie diferite optiuni pentru o doza considerabila de performanta, precum o transmisie automata cu opt trepte, un pachet Competition sinonim cu 510 CP sub capota si chiar un sistem de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Iunie 2021