Fanii Corvette sa ciuleasca urechile: un nou model ZR1 este pe drum!

Fanii Corvette sa ciuleasca urechile: un nou model ZR1 este pe drum!
  • Chevrolet ar putea lansa un nou Corvette ZR1
  • Numele a fost deja inregistrat la Oficiul pentru brevete si marci din SUA
  • Actualul Corvette Z06 ofera 650 de cai putere
Distribuie pe Facebook

La momentul actual, Corvette-ul C7 Z06 este cea mai puternica masina de serie din istoria General Motors. Dar asta este pe cale sa se schimbe in viitorul apropiat deoarece un nou model ZR1 isi ascute coltii.

Zvonurile au inceput sa circule atunci cand s-a aflat ca, recent, General Motors a completat o cerere pentru titulatura "ZR1" la Oficiul pentru brevete si marci din Statele Unite, cu destinatia "automobile."

De la aflarea acestei vesti, a fost doar un pas pana la afirmarea ca un nou model hardcoare Corvette ZR1 este asteptat sa apara. Totusi, numele ZR1 mai poate fi folosit si pentru viitorul Corvette cu motor central, Zora C8. Dar speranta moare ultima, iar pana cand GM nu publica date oficiale, nu putem decat specula.

Pentru cei care nu sunt la curent cu stirile despre Corvette, Zora C8 ar putea fi urmatoarea versiune a masinii sport americane. La sfarsitul anului 2014, un oficial al constructorului american a confirmat faptul ca GM lucreaza la noul Corvette, o versiune care dupa 61 de ani de evolutie va insemna o revolutie pentru GM si pentru piata auto mondiala.

De ce motor central? Pentru simplul fapt ca daca se adauga mai multa putere pe un motor frontal, rezultatul va insemna doar mai mult fum si cauciuc lasat pe asfalt. Daca insa se muta greutatea propulsorului mai aproape de rotile motoare, acceleratia si franarea se imbunatatesc considerabil.

Titulatura ZR1 a fost folosita de-a lungul istoriei General Motors pentru a denumi cele mai puternice modele. Totul a inceput cu C3-ul, a continuat cu ZR1 C4 si ZR1 C6, iar acum urmeaza sa aflam daca se va incheia sau nu cu ZR1 C7.

Distribuie pe Facebook
mai multe