Ferrari 458 Speciale A: Fa cunostinta cu cea mai tare decapotabila a anului!

Ferrari 458 Speciale A: Fa cunostinta cu cea mai tare decapotabila a anului!
  • Ferrari a publicat primele imagini oficiale ale noului 458 Speciale Aperta
  • Decapotabila italiana ofera un V8 aspirat de 4.5 litri, cu 605 CP si 540 Nm
  • Productia supercarului din Maranello va fi limitata la numai 499 exemplare
Distribuie pe Facebook

Un V8 aspirat de 4.5 litri si 605 CP, o greutate de doar 1.340 kilograme, cateva elemente aerodinamice active si o productie limitata la fix 499 exemplare. Chiar daca au mai ramas cateva luni pana la sfarsitul anului in curs, noul Ferrari 458 Speciale Aperta poate fi declarat inca de pe acum cel mai incitant supercar decapotabil din 2014.

Dezvaluita in premiera mondiala cu ocazia evenimentului Frankfurt Motor Show din septembrie 2013, versiunea suprema a modelului Ferrari 458 Italia se poate lauda intr-un final si cu o varianta decapotabila.

Botezat 458 Speciale Aperta, succesorul iconicului Scuderia Spider 16M va putea fi admirat pentru prima oara in carne si oase chiar luna viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Paris ce se desfasoara in perioada 4 - 19 octombrie 2014.

Printre cele mai notabile caracteristici ale noului supercar italian fara de acoperis se numara motorul V8 aspirat de 4.5 litri si 605 cai putere, cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj si acompania de un sistem de tractiune spate.

Ferrari 458 Speciale ApertaFerrari 458 Speciale Aperta

Ferrari 458 Speciale Aperta

Adaugam pe fisa cu specificatii tehnice si o greutate de numai 1.340 de kilograme, iar performantele rezultate sunt dintre cele mai impresionante: doar trei secunde sunt necesare pentru venirea primilor 100 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 200 km/h se realizeaza in circa 9.5 secunde.

Valoarea din dreptul vitezei maxime ramane pentru moment un mare mister, oficialii producatorului de automobile din Maranello precizand in schimb ca Ferrari-ul 458 Speciale Aperta este la fel de rapid precum versiunea Coupe pe circuitul de la Fiorano - 1 minut si 23.05 secunde.

In ceea ce priveste meniul estetic, succesorul iconicului Scuderia Spider 16M propune numeroase detalii sinonime cu agresivitatea absoluta, inclusiv o serie de elemente aerodinamice active ce-i confera statutul de cea mai eficienta decapotabila a italienilor din acest punct de vedere.

Oferit intr-o editie limitata la 499 de exemplare, noul Ferrari 458 Speciale Aperta soseste in capitala Frantei intr-o costumatie speciala, ce se remarca la exterior printr-o caroserie finisata intr-un galben in trei straturi si accesorizata cu dungi in alb si albastru.

Cu aceeasi combinatie de galben, alb si albastru ne intalnim si la nivelul aspectului interior, acolo unde lista cu atractii principale mai cuprinde insertii de alcantara, respectiv accente de fibra de carbon.

Ferrari 458 Speciale Aperta

Ferrari 458 Speciale ApertaFerrari 458 Speciale Aperta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ferrari 458 Speciale Aperta
mai multe