Ferrari 458 Speciale: Special pentru iubitorii de senzatii extreme

Ferrari 458 Speciale: Special pentru iubitorii de senzatii extreme
  • Noul Ferrari 458 Speciale debuteaza la Frankfurt Motor Show 2013
  • Propulsia este asigurata de un V8 de 4.5 litri si 605 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in 3 secunde
Distribuie pe Facebook

Nu ii zice nici Challenge Stradale, nici Scuderia si nici macar Monte Carlo, asa cum se specula. Cea mai potenta versiune a supercarului Ferrari 458 Italia poarta denumirea de Speciale si se adreseaza in special iubitorilor de senzatii extreme.

Asteptat sa debuteze in premiera mondiala in toamna acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noul Ferrari 458 Speciale se remarca in special prin imbunatatirile sale aerodinamice, atat partea frontala, cat si partea posterioara a supercarului italian suferind modificari importante comparativ cu 458 Italia. De asemenea, inginerii companiei din Maranello au operat numeroase schimbari si la nivelul profilului lateral, noul Ferrari 458 Speciale bucurandu-se acum de prezenta unor aripioare atasate pragurilor.

Ferrari 458 Speciale

Iar asta nu e tot. Asa cum era de asteptat, nu a scapat neatins nici cockpit-ul supercarului italian, cea mai potenta versiune a modelului Ferrari 458 Italia renuntand la insertiile sale de piele si adoptand in schimb accente de alcantara. Sistemul audio pare sa-si fi luat si el adio de la automobilul de inalta performanta din Maranello, lucru valabil intr-o oarecare masura si pentru consola centrala. Nu este insa cazul sa disperi. Propulsorul V8 de 4.5 litri ascuns sub capota promite sa faca si de-aceasta data un spectacol de zile mari.

Ferrari 458 Speciale

Spre deosebire de versiunea standard insa, propulsorul V8 de 4.5 litri ascuns sub capota noului Ferrari 458 Speciale dezvolta nu mai putin de 135 cai putere per litru, viitorii cumparatori avand astfel la dispozitie fix 605 CP si 540 Nm. Adaugam in ecuatie si o greutate de doar 1.290 kilograme, iar rezultatul este cu adevarat fenomenal: primii 100 km/h vin dupa fix trei secunde, acceleratia de la 0 la 200 km/h se realizeaza in circa 9.1 secunde, iar turul la Fiorano este parcurs in aproximativ 1 minut si 23.5 secunde - cu aproape 1.5 secunde mai repede comparativ cu cel reusit de 458 Italia.

Ferrari 458 Speciale

Drept urmare, se poate spune cu mare usurinta ca noul Ferrari 458 Speciale se anunta inca de pe acum un automobil fantastic - asta desi nici macar nu a debutat in mod oficial, insa oare este indeajuns de fantastic pentru a-i lua fata britanicului McLaren MP4-12C? Ei bine, acest lucru ramane de vazut!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ferrari 458 Speciale
mai multe