Ferrari ar putea lansa 458 Scuderia la Frankfurt Motor Show

Ferrari ar putea lansa 458 Scuderia la Frankfurt Motor Show
  • Modelul Ferrari 458 Challenge 563 cp si este strict pentru circuit
  • O varianta numita Scuderia poate avea 600 cp, dar este legala si pentru strada
  • Este posibil ca modelul sa se numeasca Challenge Stradale
Distribuie pe Facebook

Versiunea dedicata circuitului a modelelor de Ferrari se numeste Challenge. Dar pentru cei care doresc ceva mai mult decat o versiune de baza, dar vor uneori sa mearga si pe circuit, exista versiunea Scuderia. Asa cum s-a numit modelul f430. Se pare ca cei de la Ferrari au o surpriza pentru fanii marcii si au de gand sa lanseze si o versiune performanta de strada la Frankfurt.

La Frankfurt Motor Show pe 12-22 septembrie am putea vedea o masina noua in standul Ferrari. E vorba de versiunea pentru strada a performantului 458 Italia Challenge, numita Scuderia. Momentan insa sunt doar zvonuri, insa asa cum ne-a invatat traditia, sansele ca Ferrari sa scoata acest model sunt maxime.

In trecut, cu modelul 360, a existat in varianta Challenge strict pentru circuit, numita Modena Challenge, dar versiunea performanta de strada a acesteia se numea Challenge Stradale. La fel si cu modelul urmator, f430, care se vindea atat in setup de circuit numit Challenge, cat si de strada, numit Scuderia.

Si pentru ca la Frankfurt Motor Show, in ultimii 3 ani, Ferrari a lansat modele speciale ale modelelor sale cu motor central, e de asteptat ca acum in septembrie sa vedem acelasi lucru. Mai precis, un model de 458 destinat in egala masura mersului pe strada, cat si pe circuit. Acesta este posibil sa se numeasca atat Challenge Stradale, cat si Scuderia. Dar asta vom vedea in 2 luni.

Viitorul model este asteptat sa aiba acelasi motor V8 dar modificat, cu o noua electronica si o putere de minimum 600 cp, ceva mai mult fata de cei 563 ai modelului obisnuit, o transmisie in 7 trepte mai rapida, o turatie maxima de 9300 rpm, cu 300 mai mult decat in mod obisnuit, frane ceramice si un eleron activ in partea din spate.

Momentan, iata cateva imagini cu editia Challenge, care se vede clar ca este realizata strict pentru circuit. Acest model are 563 de cp dar este extrem de usurata fata de o varianta de serie, fara nicio optiune de confort, nici macara... clante la portiere!

Ferrari 458 ScuderiaFerrari 458 ScuderiaFerrari 458 Scuderia

Ferrari 458 ScuderiaFerrari 458 ScuderiaFerrari 458 Scuderia

Ferrari 458 ScuderiaFerrari 458 ScuderiaFerrari 458 Scuderia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Ferrari 458 Scuderia
mai multe