Ferrari recheama in service modelul 458 Italia... ca nu se deschide portbagajul

Ferrari recheama in service modelul 458 Italia... ca nu se deschide portbagajul
  • Peste 3000 de masini vor fi aduse in service
  • Alte modele precum Challenge sau Speciale nu sunt chemate
  • Reparatia consta in montarea unui maner textil
Distribuie pe Facebook

Ferrari USA a fost nevoit de legile federale sa recheme in service modelul 458 Italia si 458 Spider pentru ca minusculul portbagaj din fata nu se poate deschide din interior. Chiar daca acolo nu incape niciun papagal, legile sunt legi...

Ca americanii au niste legi ciudate, o stim cu totii. Insa legile despre siguranta rutiera nu sunt o prostie, mai ales cand acestea se gandesc la copii. Este si cazul obligatiei masinilor de a avea posibilitatea deschiderii portbagajului din interior. Cine stie cum un copil ajunge acolo din joaca si se sufoca... Asa ca orice masina vanduta pe taram american trebuie sa aiba un buton sau un maner care sa permita deschiderea de la interior.

Ferrari insa nu a stiut de aceste legi si a realizat masini precum popularul model 458 Italia fara aceasta trasatura. Oricum, la Ferrari, portbagajul este situat in fata si permite doar transportul unei mici genti de mana. Un copil, fie el si de cativa ani, nu are loc acolo. Insa legile nu sunt facute doar pentru unii producatori, asa ca cei de la Ferrari USA trebuie sa se conformeze. Prin urmare, importatorul cheama peste 3000 de masini ca sa le faca modificarea ce permite deschiderea micii capote din fata din interior.

In trecut, Ferrari 458 Italia si 458 Spider au avut probleme grave cu incalzirea motorului si izolatia proasta, ceea ce au dus in repetate randuri la incendii aparute din senin. Insa nu pentru ca ar putea lua foc in orice moment sunt acum chemate masinile, ci pentru ca nu sunt dotate cu o mica maneta de cativa centimetri. Motiv pentru care cele 3000 de masini care vor ajunge la service vor suferi o mica interventie de 30 de minute in urma careia vor primi un maner textil de care poate trage orice persoana inghesuita in portbagaj. Chiar daca aceasta ar trebui sa aiba marimea unei pisici...

Si mai interesant este ca alte modele realizate pe baza lui 458 Italia, precum Speciale sau Challenge, nu au fost incluse in recall. Suntem siguri ca la aceste masini nu s-a gandit nimeni sa puna vreun maner pentru iesirea de urgenta, dar cine stie... poate s-au vandut doar cateva pe teritoriul american si nu are rost sa fie introduse.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Septembrie 2014