Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale in standul Porsche

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale in standul Porsche
Aflat la doar un pas distanta, Salonul Auto de la Frankfurt din acest an isi dezvaluie, rand pe rand, si ultimele premiere mondiale pe care le va gazdui. Asemeni conationalilor sai germani, Porsche va avea un stand de-a dreptul impresionant, ce promite prezenta a nu mai putin de patru noutati, dintre care trei capabile sa te lase fara de suflare.
Distribuie pe Facebook
Vedeta indisputabila a standului pregatit de constructorul din Stuttgart va fi ultima generatie a iconicului 911, disponibila momentan in versiunile Carrera, respectiv Carrera S. Si, in cazul in care ai ratat debutul din mediul online al impresionantului supercar, tinem sa-ti reamitim ca noul model se poate lauda cu o crestere de putere, respectiv o scadere in greutate.

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale in standul Porsche

Sarind direct la capitolul cifre, aflam ca noua generatie a deja-legendarului 911 adopta o caroserie realizata din aluminiu si otel, fapt ce ii confera o reducere a greutatii cu aproximativ 45 de kilograme. De asemenea, versiunea 911 Carrera a fost inzestrata cu un boxer de 3.4 litri care, in ciuda unei capacitati cilindrice cu 0.2 litri mai mica decat cea a predecesorului sau, dezvolta acum 350 CP. Referitor la varianta 911 Carrera S, aceasta ascunde sub capota acelasi motor in sase cilindri de 3.8 litri, modificat insa pentru a livra celui aflat la undeva in jurul a 400 cai putere. Lista cu imbunatiri nu se opreste aici, acestea putand fi descoperite in detaliu la urmatoarea adresa.

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale in standul Porsche

Noului Porsche 911 i se va alatura extremul GT3 RS 4.0, supercarul cu cel mai mare motor pus vreodata pe un 911 de serie. Cel mai probabil, detaliile tehnice nu mai reprezinta nici un mister pentru nimeni, insa tinem sa reamintim ca ultima declaratie de maiestrie bazata pe generatia 997 se bucura de serviciile unui propulsor aspirat de patru litri, ce produce nu mai putin de 500 cai putere la 8.250 rpm. Din meniu nu lipsesc nici tractiunea spate sau cutia manuala in sase trepte, greutatea de 1.360 kilograme contribuind din plin la prezenta unor performante de-a dreptul impresionante: acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3.9 secunde, acceleratie de la 0 la 200 km/h in mai putin de 12 secunde si un tur la Nurburgring parcurs in fix sapte minute si 27 de secunde.

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale in standul Porsche

Urmatorul pe lista este exclusivistul Cayman S Black Edition, model ce va fi construit de germanii de la Porsche in numai 500 de exemplare. Pe langa aspectul misterios, redat in special de abuzul de negru de la exterior, specialul model al companiei din Stuttgart impresioneaza si prin cifrele ce-l insotesc. Pe scurt, puterea este asigurata de un boxer de 3.4 litri si 330 CP care, in combinatie cu transmisia PDK, propulseaza supercarul german de la 0 la 100 km/h in numai cinci secunde - sau chiar 4.8, atunci cand folosesti Launch Control-ul. Viteza maxima este de aproximativ 277 km/h, in timp ce pretul... ei bine, pretul porneste de la 67.807 euro.

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale in standul Porsche

Ultimul, dar si cel mai putin interesant debut in acelasi timp, va fi atribuit sedanului Porsche Panamera Diesel, un automobil ce promite o autonomie de 1.200 de kilometri si un consum de carburant de doar 6.5 litri la 100 kilometri - in cazul in care optezi pentru un set de pneuri speciale, consumul de carburant coboara chiar pana la valoarea de 6.3 l/100. Secretul din spatele acestor cifre sta in motorul turbodiesel de 3.0 litri si 250 cai putere, cuplat la o transmisie automata Tiptronic S in opt trepte. Ca performante, noul Porsche Panamera Diesel accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 6.8 secunde si atinge o viteza maxima de 242 km/h.

Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere in standul Porsche

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Frankfurt Motor Show 2011: Patru premiere mondiale in standul Porsche
mai multe