GALERIE FOTO: Zagato ne arata cel de-al doilea Lamborghini 5-95 construit

GALERIE FOTO: Zagato ne arata cel de-al doilea Lamborghini 5-95 construit
  • Un al doilea Lamborghini 5-95 a iesit recent pe portile fabricii Zagato
  • Spre deosebire de primul exemplar, noul automobil este finisat in galben
  • Propulsia este asigurata in continuare de un V10 aspirat, de 5.2 litri
Distribuie pe Facebook

Proiectat special pentru colectionarul Albert Spiess, unicatul Lamborghini 5-95 by Zagato pare sa se transforme incet, dar sigur intr-un automobil de serie. De serie limitata, ce-i drept.

Incurajati de reactiile pozitive adunate de la cei prezenti din cadrul Concursului de Eleganta de la Villa d'Este, italienii de la Zagato nu au stat prea mult pe ganduri si au impins unicatul Lamborghini 5-95 catre productia de serie. Conform informatiilor disponibile la acest moment, alte trei exemplare sunt deja in lucru, numarul colectionarilor care se vor putea lauda cu un astfel de automobil crescand astfel la cinci.

Lamborghini 5-95 by Zagato in galben

Lamborghini 5-95 by Zagato in galben

Inutil de mentionat, pragul la care se ridica pretul acestei... interesante creatii, proiectata special pentru a celebra cea de-a 95-a aniversare a casei de design Zagato, ramane inca un mister, drept pentru care reamintim ca la baza noului Lamborghini 5-95 se afla modelul Gallardo LP570-4 impreuna cu al sau propulsor V10 aspirat de 5.2 litri si aproximativ 570 de cai putere.

Daca vine vorba insa vorba despre aspectul vizual, ei bine gusturile nu se discuta. Cert este ca italienii s-au achitat cu brio in cazul in care au vrut sa socheze. Nu de alta, dar absolut toate detaliile exterioare, de la partea frontala care ne duce cu gandul la ciocul unui ornitorinc si pana la partea posterioara preluata parca de la o naveta spatiala din operele SF reusesc sa trezeasca fara nici un fel de problema un astfel de sentiment.

Din pacate, specialistii casei de design Zagato s-au abtinut din a interveni intr-un mod prea radical la nivelul cockpitului, ceea ce inseamna ca noul Lamborghini 5-95 vine la pachet, in mare masura, cu acelasi interior precum oricare alt Gallardo. Si totusi, este destul de putin probabil ca acest element sa atarne prea greu pentru un colectionar de automobile.

Lamborghini 5-95 by Zagato in galben

Lamborghini 5-95 by Zagato in galben

Lamborghini 5-95 by Zagato in galben

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Lamborghini 5-95 by Zagato in galben
mai multe