Honda Civic Type R adora sa agite custile pe Batranul Continent. Hot-hatchurile europene batute la ele acasa

Honda Civic Type R adora sa agite custile pe Batranul Continent. Hot-hatchurile europene batute la ele acasa
  • In cadrul unei campanii, Honda Civic Type R a batut recordul pentru masini cu tractiune fata pe 5 circuite europene
  • Hot-hatch-ul japonez a luat la rand Silverstone, Spa Francorchamps, Monza, Estoril si Hungaroring
  • Singurul ramas de cucerit este temutul Nurburgring Nordschleife
Distribuie pe Facebook

Honda Civic Type R a batut recordurile de circuit pentru hot-hatch-urile cu tractiune fata pe 5 dintre cele mai cunoscute circuite europene.

Japonezii de la Honda au pornit o campanie in care doresc sa arate ca modelul lor, Civic Type R, este un competitor serios pentru hot-hatch-urile europene precum VW GTI, Renault Clio RS sau Seat Cupra.

Ei au luat un model complet nemodificat, cu anvelope de strada, iar la volan 4 piloti experimentati le-au furat gloria constructorilor europeni, pe propriile lor circuite.

Honda Civic Type R ia cu asalt 5 circuite europene

In Aprilie, japonezii au luat cu asalt legendarul circuit de la Silverstone, unde triplul campion de WTCC, Matt Neal, a reusit un timp de 2:44.45, in conditii de ploaie. Stiind ca masina poate mai mult, Neal si echipa sa s-au intors pe circuit cand conditiile erau propice, iar de data aceasta a inregistrat un timp de 2:31.85.

Honda Civic Type R ia cu asalt 5 circuite europene

O luna mai tarziu a venit randul vestitului Spa Francorchamps si al sau Eau Rouge. Aici, pilotul celor de la Honda Racing, Rob Huff, a parcurs temutul circuit in 2:56.91.

Honda Civic Type R ia cu asalt 5 circuite europeneHonda Civic Type R ia cu asalt 5 circuite europene

La putin timp, un alt membru al echipei Honda, Norbert Michelisz, a luat Civic Type R-ul si a batut recordul pe circuitul italian de la Monza, unde a fost inregistrat cu timpul de 2:15.16.

Nici istoricul circuit portughez de la Estoril nu a fost uitat. Aici, Tiago Monteiro era asteptat sa bata recordul dar din cauza unui accident in cursa de WTCC din Germania, locul sau a fost luat de Bruno Correia. Dupa doar o zi in care a trebuit sa se obisnuiasca cu masina, pilotul safety-car-ului din WTCC a reusit sa parcurga un tur de circuit in 2:04.08.

Honda Civic Type R ia cu asalt 5 circuite europene

Ultimul dar nu cel din urma a fost circuitul Hungaroring unde starul local Norbert Michelisz s-a urcat din nou la volanului noului Civic Type R pe care l-a impins la limita si a batut recordul pe circuit inregistrand un timp de 2:10.85.

Singurul care a ramas de batut este si cel mai dificil dintre toate. Cunoscut drept Iadul Verde, legendarul Nurburgring Nordschleife ramane ultima frontiera de cucerit pentru Civic-ul Type R. Desi initial, hot hatch-ul japonez a batut recordul de circuit cu al sau 7:50.63, Volkswagen a contraatacat cu Golf-ul GTI Clubsport S care s-a dovedit cel mai rapid pe cunoscuta intindere de asfalt.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Honda Civic Type R ia cu asalt 5 circuite europene
mai multe