Hot News: Viitorul Lamborghini Jota se anunta a fi supercarul suprem!

Hot News: Viitorul Lamborghini Jota se anunta a fi supercarul suprem!
Lamborghini Jota, viitorul supercar de gala al constructorului italian din Sant'Agata Bolognese, va mixa designul specific avioanelor de vanatoare cu performantele capabile sa iti accelereze bataile inimii, rezultatul putand fi catalogat drept supercarul suprem! Inlocuitorul deja-legendarului Lamborghini Murcielago va sosi abia la Geneva Motor Show, insa cele mai importante detalii iti vor anima ziua de astazi.
Distribuie pe Facebook

Noua nava amiral a celor din Sant'Agata Bolognese se va naste din designul deloc-politicos al avioanelor de vanatoare, influentele de Estoque si Reventon adaugand o doza extra de agresivitate. Blocurile optice animate de LED-uri vor aduce supercarul italian in secolul XXI, jantele pe 19, respectiv 20 inci (cele mai noi zvonuri indica faptul ca un set de jante realizate din fibra de carbon va fi disponibil optional) urmand a adauga atingerea finala. Si inca ceva: pregatiti-va pentru pneuri uriase!

Sub capota, viitorul Lamborghini Jota va ascunde un propulsor in 12 cilindri, cu o capacitate de 6.5 litri, ce va dezvolta nu mai putin de 700 cai putere la 8.250 rpm si 690 Nm la 5.500 rpm. Echipat cu un sistem de tractiune integrala Haldex si o transmisie secventiala in sapte trepte (cinci setari diferite si timp de 50 ms pentru schimbarea vitezelor), supercarul italian va fi capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 2.9 secunde, in timp ce viteza maxima va depasi bariera celor 350 km/h.

Iar asta nu e tot. Inlocuitorul lui Murcielago se va bucura din plin de prezenta materialelor usoare, Lamborghini Jota urmand a se lauda cu o greutate de numai 1.550 kg. Sasiul va fi realizat dintr-o combinatie aluminiu/fibra de carbon si va fi de tip monococ. Din aceleasi materiale va fi construita si caroseria supercarului italian, spoilerul fata urmand a fi dotat cu elemente aerodinamice active.

In ceea ce priveste interiorul, viitorul Lamborghini Jota va fi ceva mai spatios, pozitia de condus fiind de asemenea noua. In plus, instrumentele de bord vor fi digitale, iar materialele prezente vor fi mai calitative ca niciodata, constructorul italian semnand un contract cu un nou furnizor de piele.

Asa cum am mai specificat, supercarul italian va fi prezentat oficial in primavara anului viitor, la Geneva Motor Show.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 29 Septembrie 2010