Hot Rod american, diesel de 500 CP

Hot Rod american, diesel de 500 CP
Termenul “Hot Rod” reprezinta o ramura destul de rar intalnita la noi in tara, si in Europa, in general. Insa ori de cate ori intrezarim un exemplar de peste ocean atat de reusit precum produsul de mai jos, ne-am dori si noi sa intalnim, din cand in cand, asa ceva pe strazile din Romania.
Distribuie pe Facebook
Exemplarul este rezultat din munca americanilor de la Blastolene Brothers, produs al lui Randy Grubb, acelasi om care a realizat renumitul tank-car al lui Jay Leno.

Acest armasar “pur-sange” american este antrenat de un motor obtinut prin ciopartirea a altor doua: un motor de camion Peterbilt 351 si un altul, un V12 Detroit Diesel twin-supercharged 852ci, toate acestea fiind conectate la o cutie de viteze automata in patru trepte, imprumutata de pe celebrele autobuze Greyhound.

Motorul rezultat produce circa 500 CP, avand un cuplu impresionant, de 1355 Nm la doar 2,800 rpm. Alte particularitati sunt reprezentate prin scaunele din piele, realizate de un fabricant de sei, franele uriase Bear Brakes.

Per total, rezultatul celor peste 3,000 ore de munca este spectaculos, primind si un nickname pe masura – Piss’d Off Pete.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Piss’d Off Pete
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 August 2009