Huracanul cu numarul 10.000 si-a turat pentru prima data motorul. Lamborghini planuieste deja noua generatie

Huracanul cu numarul 10.000 si-a turat pentru prima data motorul. Lamborghini planuieste deja  noua generatie
  • Huracanul cu numarul 10.000 a parasit uzina italiana
  • Este vorba despre un Huracan Performante
  • A fost comandat de un client din Canada
Distribuie pe Facebook

Constructorul italian de automobile sarbatoreste Huracan-ul cu numarul 10.000, care tocmai a iesit de pe linia de asamblare a uzinei din Sant'Agata Bolognese. Prezent la Geneva, un oficial al italienilor a vorbit putin despre noua generatie a acestui model.

Lamborghini Gallardo a fost un adevarat succes pentru brand-ul din Sant'Agata Bolognese, tocmai de aceea inginerii au fost nevoit sa se gandeasca la un succesor pe masura, care sa continue trendul ascendent impus de cel supranumic "baby Lambo".

Lamborghini Huracan cu numarul 10.000

In 2014, brand-ul din Sant'Agata Bolognese lansa la Geneva modelul Huracan. Acesta a atras inca din prima clipa atentia tuturor si s-a dovedit a fi un inlocuitor perfect pentru Gallardo. Cererile au continuat sa creasca, astfel ca acum, la 4 ani distanta, Lamborghini sarbatoreste iesirea de pe linia de asamblare a exemplarului cu numarul 10.000.

Lamborghini Huracan cu numarul 10.000

Anul trecut, nu mai putin de 2.642 de clienti au optat pentru supercarul cu motor V10, cu 12% mai multi decat in anul precedent. Modelul italienilor este disponibil in acest moment in sase versiuni diferite, ultima fiind Huracan Performante Spyder.

Lamborghini Huracan cu numarul 10.000

In ceea ce priveste exemplarul aniversar, este vorba despre un Huracan Performante (Coupe) finisat in nuanta Verde Mantis si livrat unui client din Canada. Lista cu specificatii tehnice include unitatea V10 aspirata, deja celebrul sistem aerodinamic activ ALA, multa fibra de carbon si nu in ultimul rand, 640 de cai putere la 8000 de rotatii pe minut.

Lamborghini Huracan cu numarul 10.000

Prezent la Salonul Auto de la Geneva, Maurizio Reggiani (directorul tehnic de la Lamborghini) a oferit cateva indicii despre viitoarea generatie a lui Huracan. Din cate se pare, cel mai mic Lambo va oferi in continuare un propulsor V10 aspirat natural, iar clientii vor putea alege fie tractiunea integrala, fie pe puntea spate, ca si pana acum.

Lamborghini Huracan cu numarul 10.000

Chiar daca producatorii de automobile apeleaza din ce in ce mai des la un sistem de tractiune integrala, care la apasarea unui buton transmite toata puterea puntii spate, Lamborghini nu le va calca pe urme. In viziunea lui Reggiani, "Daca ai un sistem de tractiune integrala, si apesi un buton pentru tractiune spate, cari dupa tine 40 de kilograme in plus care nu fac nimic si ai aceeasi setare pentru suspensie, ca si pentru tractiunea integrala."

Lamborghini Huracan cu numarul 10.000

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Lamborghini Huracan cu numarul 10.000
mai multe