IMAGINI de colectie: Noul McLaren P1 GTR pozeaza alaturi de iconicul F1 GTR

IMAGINI de colectie: Noul McLaren P1 GTR pozeaza alaturi de iconicul F1 GTR
  • McLaren aduce la Geneva versiunea de serie a extremului P1 GTR
  • Supercarul britanic ofera 1.000 CP ca si versiunea concept
  • Productia va fi cel mai probabil limitata la 35 exemplare
Distribuie pe Facebook

Dupa o scurta aparitie in cadrul evenimentului Pebble Beach Concours d'Elegance 2014 si cateva luni bune de absenta, extremul McLaren P1 GTR porneste din nou la drum si se indreapta catre Salonul Auto de la Geneva din 5 - 15 martie 2015. De-aceasta data imbracand o costumatie de "masina de serie", dupa cum precizeaza chiar britanicii.

Vestile bune nu se opresc insa aici: inainte de debarca in superbul oras din Tara Cantoanelor, versiunea extrema a McLaren-ului P1 a apelat la generozitatea legendarului F1 GTR pentru cateva portrete de familie. Ambele exemplare poarta "echipamentul" Harrods si arata perfect cat de mult a evoluat industria auto in ultimele aproximativ doua decenii. Cel putin din punct de vedere estetic.

McLaren P1 GTR de serieMcLaren P1 GTR de serie

Nu de alta, dar daca vine vorba despre pachetul tehnic, nici nu exista loc de comparatie. Spre deosebire de predecesorul sau, care ascunde sub capota un V12 aspirat de aproximativ 600 CP, McLaren-ul P1 GTR vine la pachet alaturi de un sistem de propulsie... hibrid - ce stoarce nici mai mult, nici mai putin de 1.000 de cai putere dintr-un motor electric si unul pe benzina, cu opt cilindri in V si doua turbine uriase.

In ceea ce priveste departamentul aerodinamic, trecerea timpului a adus noi "lacasuri" pentru sculptarea prizelor de aer, spoilerele fata si spate s-au umplut de flaps-uri si aripioare, in timp ce eleronul atasat capotei motorului este reglat acum automat de calculatoare, in functie de numerosi parametri. Dar indeajuns cu parelele intre cele doua extreme creatii McLaren.

Atat proaspat lansatul P1 GTR, cat si legendarul F1 GTR merita cate un loc un istorie, unul pentru tot ce a realizat de-a lungul carierei sale in lumea sporturilor cu motor, iar celalalt pentru caracteristicile sale tehnice si tehnologice. Si, de ce nu, poate pentru victoriile reusite in fata rivalilor sai, pe marile circuite ale planetei.

McLaren P1 GTR de serie

McLaren P1 GTR de serie

McLaren P1 GTR de serie

McLaren P1 GTR de serie

McLaren P1 GTR de serie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze McLaren P1 GTR de serie
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2015