In anii '90 era cea mai rapida masina de pe sosea. Cu cat se vinde azi un McLaren cu 3.500 de km la bord

In anii '90 era cea mai rapida masina de pe sosea. Cu cat se vinde azi un McLaren cu 3.500 de km la bord
  • O reprezentanta din Elvetia vinde un McLaren F1
  • Masina este finista in nuanta Silver Metallic
  • Bordul indica numai 3.500 de kilometri rulati
Distribuie pe Facebook

O reprezentanta auto din Elvetia are la vanzare un McLaren F1 cu 3.500 de kilometri la bord. Masina este finisata in nuanta Silver Mettalic si a fost prima data inmatriculata in Germania in iunie 1996.

La inceputul anilor '90, celebrul Gordon Murray l-a convins pe marele Ron Dennis (pe-atunci sef la McLaren) sa fie de acord cu intrarea in productie a unui concept care avea sa ramana in istoria automobilistica sub numele de McLaren F1.

McLaren F1

Exteriorul si interiorul a fost desenat de Peter Stevens, iar motorul le-a dat cateva batai de cap englezilor. Initial, Murray le-a cerut celor de la Honda un motor potrivit pentru noul lui supercar, insa japonezii au refuzat. Intr-un final, englezul a ajuns la bavarezii de la BMW, care sub indrumarea lui Paul Rosche, au construit legendara unitate V12 de 6.1 litri.

McLaren F1

Specificatiile tehnic erau considerate SF pentru acea perioada: McLaren-ul F1 dispunea de 636 de cai putere la 7.400 de rotatii pe minut si 651 Nm cuplu la 5.600 de rotatii pe minut. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 3.7 secunde (unii au reusit chiar si in 3.3 secunde), iar viteza maxima...aici trebuie sa dezvoltam umpic.

McLaren F1

Din fabrica, F1 venea cu o limitare de turatie la 7.500 rpm, insa in 1998 englezii de la McLaren au luat un prototip si l-au dus la pista de incercari a gigantului Volkswagen de la Ehra-Lessien. Aici, au crescut limita turatiilor la 8.300 rpm, ceea ce i-a permis supercar-ului sa atinga 386.4 km/h. Astfel, F1 devenea cea mai rapida masina a vremii.

McLaren F1

Productia a fost limitata la doar 106 exemplare, dintre care doar 64 au fost omologate pentru drumurile publice. Majoritatea sunt pastrate in colectii private, insa un anumit exemplar tocmai a fost pus la vanzare de o reprezentanta din Elvetia.

McLaren F1

Potrivit anuntului, care nu este fals insa din pacate nu contine nicio poza la o rezolutie decenta, masina este finisata in nuanta Silver Metallic, iar bordul indica numai 3.500 de kilometri rulati. F1-le cu pricina a fost inmatriculat pentru prima data in Germania, in iunie 1996. Pretul? Ei bine, nici mai mult nici mai putin de 20 de milioane de euro.

McLaren F1

McLaren F1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze McLaren F1
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 6 Februarie 2018