In goana disperata dupa profit, Mercedes pregateste lansarea primelor modele '53 AMG' din istorie

In goana disperata dupa profit, Mercedes pregateste lansarea primelor modele '53 AMG' din istorie
  • Mercedes pregateste lansarea unei game de modele '53 AMG'
  • Primul reprezentant al noii familii va fi viitorul CLS
  • Automobilul in cauza va dispune de un sistem hibrid de 430 CP
Distribuie pe Facebook

Compania germana a devenit in 2016 cel mai mare producator auto premium din lume si nu are de gand sa renunte prea curand la aceasta pozitie.

In ultimii ani, gama Mercedes a trecut prin numeroase schimbari si a bifat premiere dintre cele mai interesante. La fel se poate spune si despre familia AMG, care a primit inclusiv o compacta cu motor turbo in numai patru cilindri.

Toate aceste modificari si completari au propulsat compania germana pe prima pozitie in topul celor mai mari producatori auto premium. Vanzari record au inregistrat, de asemenea, si modelele cu multi cai putere din Affalterbach.

Acum, tot ce au de facut oficialii Mercedes este puna la punct o strategie pentru mentinerea vanzarilor la un nivel ridicat. Printre solutiile luate momentan in calcul si-a facut loc, se pare, si introducerea unei linii '53 AMG'.

Primul reprezentant al noului curent va fi urmatorul CLS, potrivit publicatiei Automotive News. Respectivul automobil ar urma sa gazduiasca sub capota un sistem de propulsie hibrid cu o putere maxima de aproximativ 430 CP.

De o versiune '53 AMG' vor avea parte si alte modele ale companiei germane. Nimeni nu stie insa daca si celelalte produse ale aceste game vor avea parte de un motor electric sau vor fi nevoite sa se multumeasca doar cu un benzinar I6.

O mare necunoscuta ramane, de altfel, si data la care vor debuta respectivele automobile. Anumite surse indica toamna anului 2018, dar exista si alte voci care sustin ca aceasta premiera mondiala nu va avea loc mai devreme de 2018.

Intre timp, fanii modelelor Mercedes-AMG au la dispozitie multiple produse din care sa aleaga. De la o compacta cu motor turbo in numai patru cilindri si pana la o limuzina V12 capabila sa se lauda cu o putere maxima de 630 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe