Initial au declarat ca masina lor face suta in 3.9 secunde. Acum vin si ne spun ca aceasta este, de fapt, mult mai rapida

Initial au declarat ca masina lor face suta in 3.9 secunde. Acum vin si ne spun ca aceasta este, de fapt, mult mai rapida
  • Noul Audi RS5 ascunde sub capota un motor V6 de 450 CP
  • Sprintul 0 - 100 km/h dureaza, oficial, 3.9 secunde
  • In conditii ideala, timpul coboara pana la 3.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Un oficial al companiei Audi a facut recent o declaratie soc: noul RS5 Coupe este, de fapt, mult mai rapid pana la 100 de kilometri pe ora decat 'spune' fisa tehnica.

Echipat cu un propulsor bi-turbo in sase cilindri si de 2.9 litri, care livreaza ambelor punti - prin intermediul unei cutii automate in opt rapoarte, undeva in jurul a 450 de cai putere si 600 Nm, noul Audi RS5 Coupe ar trebui sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in numai 3.9 secunde.

Cum de multe ori "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ", nici automobilul german de inalta performanta nu este chiar atat de rapid precum spera oficialii companiei din Ingolstadt sa creata potentialii clienti ai modelului care rivalizeaza, printre altele, cu BMW M4.

De fapt, noul Audi RS5 Coupe reuseste sa sprinteze pana la 100 de kilometri pe ora chiar mai repede decat este scris in fisa tehnica, seful departamentului tehnic al diviziei Sport (fosta Quattro) anuntand ca cele 3.9 secunde mentionate anterior sunt 3.7 secunde in conditii ideale.

"Am ocupat aceasta pozitie pentru aproximativ 20 de ani, iar cu toate masinile la care am lucrat, performantele publicate au fost conservatoare. La fel se intampla si in cazul ultimului RS5", a dezvaluit recent Stephan Reil in cadrul unui interviu acordat australienilor de la Car Advice.

Oficialul companiei din Ingolstadt a continuat cu o declaratie cel putin la fel de incurajatoare pentru clientii automobilului german de inalta performanta care iubesc demarajele in tromba: "chiar si in cele mai rele conditii o sa o faci (suta) in 3.9 secunde. Nu o sa vezi insa niciodata 4.0."

Motivul pentru care Audi a ales, spre deosebire de alti producatori, sa publice un timp mai pesimist pentru acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora a noului RS5 Coupe este ca Stephan Reil nu vrea sa auda din niciun test ca masina nu a livrat ce a promis, dupa cum o spune chiar el.

Audi RS5 Coupe

Audi RS5 Coupe

Audi RS5 Coupe

Audi RS5 Coupe

Audi RS5 Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (42) Poze Audi RS5 Coupe
mai multe