Ion Tiriac si-a imbogatit colectia de masini cu o noua bijuterie: un Ferrari de peste 2 milioane de euro

  • Productie limitata
  • Bazat pe modelul 812 Superfast
  • Cel mai puternic V12 aspirat din istoria Ferrari
Distribuie pe Facebook

Cei care viziteaza galeria Tiriac Collection vor putea admira pe viu o noua bijuterie pe patru roti care tocmai a intrat in colectia lui Ion Tiriac. Este vorba despre un Ferrari SP2 Monza.

Ferrari a lansat modele Monza SP1 si SP2 in urma cu doi ani, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Acestea fac parte din seria Icona si sunt bazate pe modelul 812 Superfast dar design-ul exterior este inspirat de Ferrari-urile anilor '50.

Vorbim despre un roadster caruia ii lipseste cu desavarsire plafonul, un fel de Mercedes-McLaren SLR Stirling Moss dar cu sange italian.

Ferrari Monza SP2 la Tiriac Collection

Constructorul de la Maranello va asambla doar 499 de unitati Monza SP1 si SP2 iar unul dintre ele poate fi admirat acum pe viu si la noi in tara. Mai exact in cadrul galeriei Tiriac Collection.

Ferrari Monza SP2 la Tiriac Collection

"Monza SP2 este un model fabricat in serie limitata. Cu parere de rau nu am putut sa obtin si modelul SP1. In opinia mea este printre ultimele masini produse in acest fel. M-am indragostit de Ferrari Monza SP2, este un model superb si arata spectaculos," a declarat Ion Tiriac in cadrul evenimentului de lansare.

Ferrari Monza SP2 la Tiriac Collection

Printre ultimele masini produse in acest fel, Ion Tiriac se referea la faptul ca Monza SP2 - la fel ca si 812 Superfast - este, poate, ultimul Ferrari echipat cu motor V12 aspirat natural.

Ferrari Monza SP2 la Tiriac Collection

Unitatea de 6.5 litri dezvolta 810 cai putere si 719 Nm cuplu, fiind cel mai puternic V12 aspirat asamblat vreodata de Ferrari.

Cu acceleratia la podea, Ferrari Monza SP2 atinge 100 de km/h in doar 2.9 secunde iar viteza de top este de 302 km/h.

Ferrari Monza SP2 la Tiriac Collection

Fiind vorba despre un model construit in editie limitata este foarte greu sa-i determini pretul exact, insa acesta se invarte in jurul a 2 milioane de euro.

Ferrari Monza SP2 la Tiriac Collection

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari Monza SP2 la Tiriac Collection
mai multe